S01E17 Lost in Europe

S01E17 Lost in Europe

Volgens Europol zijn er zo’n 10.000 migrantenkinderen spoorloos na hun registratie in Europa sinds 2014. Gevreesd wordt dat een aantal van hen in handen is gevallen van drugsbendes of de seksindustrie. Anderen zijn mogelijk doorgereisd naar familie of vrienden in Europa, zonder het te melden. “We weten niet waar ze zijn, wat ze doen en met wie ze zijn.”

Het doel van Lost in Europe is om met de hulp van Europese burgers te achterhalen hoe deze minderjarigen kunnen verdwijnen.

Lost in Europe is op zoek naar de verhalen van verdwenen vluchtelingenkinderen. Uit dit onderzoek tot nu toe blijkt dat er niet één maar talloze gaten zijn in de Europese regelgeving waardoor de kinderen verdwijnen. En soms verdwijnen ze niet op hun tocht naar Europa, soms zijn ze van begin tot eindpunt onzichtbaar. Vermist. Zoals de Nigeriaanse meisjes die in de Europese seksindustrie terechtkomen. Doelbewust met valse beloftes gerekruteerd in Nigeria, verdwijnen ze achter de vitrines in de rosse buurten.

Hoe kunnen duizenden kinderen zomaar verdwijnen in Europa? En gebeurt dit ook in Nederland? Daarover spraken we in deze podcast met Geesje van Haren. Zij is journalist en een van de initiatiefnemers van Lost in Europe.


Je bent elke woensdagavond van harte welkom om de podcast en talkshow bij te wonen. Graag zien we je vanaf 18:00u in de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de 1e verdieping (de jongerenvloer).

Heb je vorige week de talkshow en podcast gemist, maar ben je wel nieuwsgierig? Je kan alle uitzendingen terugluisteren én -kijken via onze Facebookpagina.


Op de website van small stream media lees je wekelijks een blog over de vorderingen van het onderzoek. Lost in Europe.

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *