S01E23 De verdienmodellen

S01E23 De verdienmodellen

Wil je geld verdienen als een (girl)boss? “Vraag gewoon wat je waard bent!” Deze wijze tip deelt superchick Renee Trijselaar met ons in deze nieuwe podcast!

“Ook als beginner kun je ergens ontzettend goed in zijn”, vervolgt ze. Als iemand jou inhuurt, dan kun je blijkbaar iets wat ze zelf niet kunnen. “Anders hoefden ze je niet in te huren. Bedenk dus wat je waard bent.”

Renee weet waar ze over praat! Zij is onlangs samen met haar goede vriendin en trendforecaster Marieke van der Poel een nieuw bedrijf gestart: ‘De Verdienmodellen’. Zij zien het als hun missie ervoor te zorgen dat iedereen geld kan verdienen. Van culturele instelling tot commercieel bedrijf, van kunstenaar tot creatief; ze vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen plekje heeft.

Renee heeft een achtergrond in Theaterwetenschap en ze was directeur van Cameretten. Ook was ze interim directeur van het HipHophuis en interim artistiek leider van theater Zuidplein. En is al jaren actief als consultant in de cultuur sector onder de naam Well Played. “Ik heb op veel manieren geprobeerd om de sector inclusiever en ondernemender te maken”, vertelt Renee. Ook heeft ze verschillende onderzoeken ernaar gedaan. Haar conclusie: “Op 1 A4 is op te schrijven hoe het anders moet”. Maar waarom gebeurt dat dan niet? “De waarheid doet pijn”, vertelt ze. “Het doet pijn om de veranderingen uit te voeren en het kost geld”.

Stage…lekker belangrijk!
Ben jij naar het luisteren van de podcast helemaal enthousiast geworden over ‘De Verdienmodellen?’ Renee en Marieke zijn op zoek naar een stagiair! Wil je meer leren over ondernemen? Heb je affiniteit met de cultuursector? En ben je gewoon een tof persoon. Stuur dan zeker een mail naar renee@deverdienmodellen.com voor meer info!

Een keer een podcast bijwonen? Je bent elke woensdagavond van harte welkom om de podcast en talkshow bij te wonen. Graag zien we je vanaf 18:00u in de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de 1e verdieping (de jongerenvloer).

Heb je vorige week de talkshow en podcast gemist, maar ben je wel nieuwsgierig? Je kan alle uitzendingen terugluisteren én -kijken via onze Facebookpagina.

Foto credits: Stacii Samidin

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *