S02E01 Binnenvaart influencer Liana Engibarjan

S02E01 Binnenvaart influencer Liana Engibarjan

We are back! En we trappen het nieuwe podcast seizoen af met een stoere superchick: binnenvaart influencer Liana Engibarjan! Door middel van vlogs laat zij zien hoe haar leven als binnenvaartschipper eruitziet. “De technische sector is echt een hele mooie sector, ook voor vrouwen”, aldus Liana.  

Aye Aye schipper! Liana Engibarjan vlogt nu al een jaar actief over haar leven als binnenvaartschipper in Rotterdam. Wat in het najaar van 2017 begon met af en toe een LinkedIn update over haar werkzaamheden, is inmiddels uitgegroeid tot een regelrechte social media hit. Met haar prikkelende en korte reportages weet ze duizenden volgers te bereiken. En in 2018 won ze als kers op de taart de Vrouw in de Media Award. Ook de landelijke media hebben de geboren Armeense (maar getogen Rotterdamse) superchick ontdekt. Zo verscheen Liana onlangs in een paar prachtige reportages van onder andere de Telegraaf en NRC

“Ik noem mezelf eigenlijk ‘Binnenvaart influencer’. Het gaat mij erom mensen duidelijk te maken wat een boeiend en mooi vak dit is”, vertelt Liana in een interview met Nautilus International . Verder wil zij laten zien wat er allemaal bij komt kijken om een schip met lading en/ of mensen op een goede en verantwoorde wijze van A naar B te laten varen.

De podcast
Op woensdag 19 februari gaf binnenvaart influencer Liana Engibarjan ons alle ins en outs over werken in de Binnenvaart. Het is een beroep waarbij ze wordt omringd door mannen. Veel van haar collega’s geloven dan ook niet dat ze als matroos of als kapitein aan boord komt. Hoe gaat Liana daar mee om? En hoe ziet een typische werkdag van een schipper en binnenvaart influencer eruit? We bespreken het in deze nieuwe podcast!

Foto: suzan Alberts

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *