S02E08 Talk Data To Me met Lexter Woodley

S02E08 Talk Data To Me met Lexter Woodley

‘Voor vrouwen is de penislengte van de man heel belangrijk’, ‘Mannen kunnen ruiken dat een vrouw opgewonden is’ en ‘Als de vrouw meer verdient dan haar man, dan is de kans groter kans dat hij vreemd zal gaan.’ Met dit soort pittige stellingen over DATING, SEKS, RELATIES, HUISHOUDENS en WERK krijg je wekelijks man/vrouw-kwesties voorgeschoteld via de Instagram Stories van superchick Lexter Woodley.

Iedere maandag voelt zij de bezoekers van haar Stories aan de tand door middel van een quiz via Instagram Stories; de volgende dag geeft ze antwoord op basis van bestaande onderzoeksresultaten. Hoewel haar directe bereik via sociale media “slechts” een aantal duizenden contacten omvat, is ze als promovenda in Gender Studies enthousiast over deze laagdrempelige manier van communiceren over onderwerpen die gerelateerd zijn aan haar onderzoek.

Superchick Lexter Woodley

Lexter is de eigenaar van het headhuntersbureau Dutch Einsteins en ze doet een promotieonderzoek aan University of London naar hoge-status vrouwen die meer verdienen dan hun man. Ze verwacht haar doctoraatstitel binnen het komend anderhalf jaar te behalen, maar ze kon niet wachten om anderen al van gespreksstof te voorzien. Om deze reden is de wekelijkse quiz medio 2019 in het leven geroepen. En binnenkort brengt Lexter een boek uit genaamd “Talk Data to Me”een bundeling van man/vrouw-kwesties gebaseerd op onderzoeksdata.  

De podcast

Waarom zij begon aan een promotieonderzoek in Gender Studies in Londen, wat haar bevindingen tot nu toe zijn en wat de reacties zijn op haar wekelijkse quiz: hierover gaan we in deze nieuwe Chicks and the City podcast aflevering met Lexter in gesprek. Ook vertelt ze ons aan welke projecten zij momenteel werkt en krijgen we een kijkje in haar boek ‘Talk data to me’ dat binnenkort uitkomt. En… ze bespreekt met ons het antwoord op de bovengenoemde stellingen op basis van data.

Kijk elke woensdag van 19:00 tot 20:00 uur live mee op onze Facebookpagina. De complete podcast is elke vrijdag te beluisteren op onze website of via SpotifyApple Podcasts en Tunein

Fotograaf: Jean Tsimangas

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *