S02E10 Tussen kunst & Quarantaine: laat je innerlijke kunstenaar los!

S02E10 Tussen kunst & Quarantaine: laat je innerlijke kunstenaar los!

Op het Instagramaccount ‘Tussen Kunst & Quarantaine kunnen we honderden creatieve recreaties van bekende schilderijen bewonderen. De één nog grappiger dan de ander! In deze nieuwe podcast aflevering praten we met bedenker Anneloes Officier. Hoewel haar initiatief als grap begon, groeide het in korte tijd uit tot een regelrechte hit op social media!

Anneloes Officier (31 jaar) is werkzaam als communicatiespecialist en trouwambtenaar. Door een uit de hand gelopen grap voor tijdens het thuiswerken, mag zij aan dit rijtje nu ook eigenaar van een ‘online museum’ toevoegen. “Het begon met het ‘Het meisje met de parel’ van Vermeer dat ik nabootste met een knoflookteen, een theedoek en placemat”, vertelt Anneloes. 

Wat houdt de challenge in? Je maakt een bekend schilderij na met drie voorwerpen die je in huis hebt. Anderen gaan dan raden om welk kunstwerk het gaat. 

Een inzending op het account Tussen Kunst & Quarantaine
Een inzending op het account Tussen Kunst & Quarantaine

Wat begon als een grap groeide uit tot een viral hit

Hoewel het initiatief ‘Tussen Kunst & Quarantaine’ als grap begon, groeide het in korte tijd uit tot een regelrechte hit op social media. Inmiddels komen er dagelijks zo’n honderden inzendingen binnen op het account @tussenkunstenqurantaine dat nu ruim 274 k volgers telt. Het account werd zelfs gedeeld door onder meer het Rijksmuseum, The MET Museum en Het Louvre. Ook inspireerde het account de soortgelijke Getty Museum Challenge van het Amerikaanse J. Getty Museum. En Tussen Kunst & Quarantaine
“De dagelijkse lieve berichtjes bezorgen ook mij een enorme glimlach op mijn gezicht in deze rare periode”, vertelt Anneloes. 

Beste Thuisblijf-content

Tussen Kunst & Quarantaine is genomineerd voor een Best Social Award in de categorie ‘Beste thuisblijf-content.’ Deze categorie is dit jaar speciaal in het leven geroepen en de award gaat naar de persoon die het beste inspeelt op onze huidige situatie door middel van een mooi, creatief, of grappig initiatief op social media (bron: the best social media). De winnaars worden op woensdag 27 mei en donderdag 28 mei bekendgemaakt in een livestream van de The Best Social Awards! 

De Podcast

Wereldwijd bootsen mensen nu schilderijen vanuit hun huis na. “Ongelofelijk dat mensen uit zoiets kleins zoveel plezier en creativiteit halen”, aldus Anneloes. Wat zijn tot nu toe haar favoriete recreaties?  Hoe is het om ineens eigenaar te zijn van een initiatief dat over de hele wereld viral gaat? En hoe ziet zij de toekomst van Tussen Kunst & Quarantaine voor zich? Is er nog leven voor dit initiatief na corona/ quarantaine? Deze vragen en meer bespreken we in deze nieuwe podcast aflevering met Anneloes Officier!

Kijk elke woensdag van 19:00 tot 20:00 uur live mee op onze Facebookpagina. De complete podcast is elke vrijdag te beluisteren via onze website, SpotifyApple Podcasts en Tunein

Foto header: afkomstig van de Facebookpagina van Tussen Kunst & Quarantaine |

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *