S02E13 Wat heb jij gedroomd vannacht?

S02E13 Wat heb jij gedroomd vannacht?

Sommige van ons zijn sinds de coronacrisis meer en heftiger gaan dromen. De Volkskrant schreef er zelfs een artikel over.
Maar wat vertellen onze dromen ons eigenlijk? Droomcoach Nicoline Douwes Isema heeft het antwoord! 

“Dromen wat kun je daar nou mee?” Het is een vraag die regelmatig aan droomcoach Nicoline Douwes Isema wordt gesteld.  “Ik vind dat net zoiets als vragen: ‘Ademen, wat kun je daarmee?’ Ademen en dromen, je doet het vanzelf. Door meer controle over je adem te krijgen, kun je die in je voordeel gebruiken. Zo is het ook met dromen”, zegt ze. 
Onze hersenen zijn dag en nacht actief. Door meer grip te krijgen op onze dromen, kunnen we in onze dagelijkse leven iets doen met de inzichten en ideeën die we opdoen terwijl we slapen. “Onderzoek je je dromen, dan krijg je gereedschap in handen om je nachtelijk denkwerk optimaal te gebruiken en er iets mee te doen,” aldus de droomcoach. 

Maar hoe pak je dat dan aan? Gelukkig schreef Nicoline samen met journaliste Cathelijne Esser daar een handig boek over. In het boek ‘Wat heb jij gedroomd vannacht? De kracht van denken in je slaap’ onthullen zij een nieuwe visie op dromen en bespreken zij verschillende methodes die je kunt gebruiken om jouw dromen te analyseren. Alle tips en tricks worden ondersteund door wetenschappelijke conclusies uit recente droomonderzoeken van over de hele wereld. 

Een tip van de sluier…

Een handige methode om een droom te onderzoeken is door er met iemand over te praten in interviewvorm. Het voordeel van deze specifieke methode is dat de ander jou vragen stelt, dit zorgt ervoor dat je je ineens veel meer herinnert van de droom (Superhandig!). Daarnaast kan de ander ook op jouw lichaamstaal, woordkeuze en stemklank letten én je teruggeven wat je zelf niet was opgevallen. 

“Door de rollen te verdelen hoeft de droomeigenaar zich alleen te concerteren op het terughalen van de droom terwijl de interviewer het onderzoeksproces leidt.”

De podcast

Wat gebeurt er als we dromen? Welke lessen kunnen we uit onze dromen halen? En hoe passen we die toe in ons dagelijks leven? Op woensdag 10 juni gaf droomcoach Nicoline Douwes Isema ons antwoord op deze vragen en meer! 

Droomcoach Nicoline Douwes Isema

Kijk elke woensdag van 19:00 tot 20:00 uur live mee op onze Facebookpagina. De complete podcast is elke vrijdag te beluisteren via onze website, SpotifyApple Podcasts en Tunein!

Header: photo by Alexandra Gorn via Unsplash

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *