S02E21 Let’s talk about sex!

S02E21 Let’s talk about sex!

Chicks And The City of Sex And The City?? ? In deze nieuwe en spannende aflevering praten we over seks, de zoektocht naar je verlangens, het ontdekken van je seksuele grenzen en de impact van relaties. Te gast zijn schrijfster en freelancejournalist Sofie Rozendaal en seksuoloog Laura Zuijdervliet. Sofie schreef het vorig jaar verschenen boek ‘De stilte in bed’, een persoonlijk verhaal over passieloze liefde en beestachtige verlossing. Het belooft een hete show te worden?

“In mijn boek geef ik mezelf volledig bloot. Letterlijk, want ik sta naakt op de cover, in de hoop bepaalde rolpatronen en vooroordelen te ontkrachten. En om vooral te laten zien dat seksualiteit iets menselijks is en dus niet iets om je voor te schamen. Het is belangrijk om je verlangens te onderzoeken. Hoe duister die ook mogen zijn”, vertelt Sofie in een interview met het AD. Met haar boek wil zij dan ook bepaalde taboes en fabels rondom seks doorbreken. Zo wordt vaak gedacht dat mannen seksuelere wezens zouden zijn dan vrouwen. Newsflash…Women love sex too! Maar ook dat alleen beschadigde mensen SM-verlangens zouden hebben. Wat natuurlijk niet waar is!

De stilte in bed

Sofie Rozendaal is schrijfster en freelancejournalist voor onder andere NRC Handelsblad en Viva. Daarnaast maakt zij ook online docu-vlogs. In deze vlogs geeft zij kijkers een inkijkje in haar leven. Ook schreef Sofie vijf boeken. Haar meest recente boek verscheen in 2019: ‘De stilte in bed.’ Als lezer word je meegenomen in Sofie haar zoektocht naar sensualiteit en seksuele vrijheid. Wat betekent het om als jonge vrouw je grenzen en verlangens te verkennen?

Zij beschrijft in het boek twee bepalende fases in haar leven, met daarin twee totaal verschillende mannen. Haar buurman, van wie ze gelooft dat hij de liefde van haar leven is en met wie ze uiteindelijk ook trouwt, terwijl lichamelijke passie eigenlijk ontbreekt. En een bijna vijfentwintig jaar oudere man, die alles lijkt wat ze verafschuwt. Hij is dominant, bot en een seksueel gedreven charmeur, maar toch is er een sterke seksuele aantrekkingskracht. Een aantrekkingskracht die ze niet kan sturen of weerstaan…

In deze video introduceert Sofie haar vlogreeks ‘De stilste in bed- het schrijfproces’

Sofie maakte een vlogserie over haar schrijfproces. In de vlogs zie je onder andere ook oude videobeelden voorbijkomen waarop sommige hoofdstukken zijn gebaseerd. Nieuwsgierig? Bekijk hier de afleveringen. 

Let’s talk about sex baby… 

Op de jongerenvloer (1ste verdieping) van de centrale bibliotheek Rotterdam nam Sofie Rozendaal ons aan de hand van haar boek ‘De stilte in bed’ mee in haar zoektocht naar sensualiteit en seksuele vrijheid. Hoe is het om als jonge vrouw je grenzen te verkennen en gehoor te geven aan je verlangens? Ook als die ‘duister’ zijn…  Seksuoloog Laura Zuijdervliet was aanwezig om al onze brandende vragen te beantwoorden! Door haar opleiding Seksuologie en haar werk als psycholoog op een seksuologie afdeling weet zij inmiddels al veel over seks en de ontdekkingstocht. Daarnaast heeft zij een tijdje als jongerenwerker gewerkt en daarbij met jongeren over de verschillende aspecten van seks gepraat.  Laura mag zichzelf dan ook wel een ware sexpert noemen?

Seksuoloog Laura Zuijdervliet zal al onze brandende vragen beantwoorden!

Je kunt elke woensdag ook meekijken via de livestream op onze Facebookpagina.  Bekijk hem hier terug?
De complete podcast is elke vrijdag te beluisteren via onze website, Spotify,  Apple Podcasts en Tunein!  

Foto header: Alexander Krivitskiy via Unsplash

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *