S02E24 Grote naam: Splinter Chabot

S02E24 Grote naam: Splinter Chabot

Op dinsdag 8 december bracht schrijver Splinter Chabot een bezoek aan Bibliotheektheater Rotterdam. Onze eigen Natasja Morales had een openhartig gesprek met Splinter over zijn nieuwe boek: ‘Roze brieven’.

Op zijn verjaardag op 3 maart maakte Splinter Chabot zijn debuut als schrijver met de semi-autobiografische roman CONFETTIREGEN. Het boek werd al snel omarmd door de boekhandel en media. En daar bleef het niet bij…

Sinds de verschijning van het boek krijgt Splinter dagelijks reacties op zijn openhartige verhaal over zijn coming-out. Reacties van ouders, van jongeren die met dezelfde worsteling kampen, van ouderen die zichzelf herkennen in het verhaal, van mensen uit de LGBTQ+ – gemeenschap, van docenten en nog vele anderen. Ontroerende, grappige, gekke, treurige en hoopvolle reacties die Splinter stuk voor stuk beantwoordt. Deze reacties vormden de inspiratie voor zijn tweede boek: Roze Brieven.

Roze Brieven

In Roze brieven zijn de meest bijzondere brieven verzameld door Splinter zelf met daarbij ook de reacties die hij heeft gestuurd. Voor alle lezers van CONFETTIREGEN en voor iedereen die worstelt met zijn of haar identiteit zal Roze brieven een waardevolle bron van herkenning zijn. Een intieme en ontroerende verzameling van verhalen en ervaringen waarin een belangrijke boodschap naar voren komt: het wordt beter!

Boekpresentatie en interview

Natasja Morales interviewt Splinter Chabot in het bibliotheektheater over zijn nieuwe boek Roze Brieven. Uiteraard zullen de twee ook praten over zijn debuut CONFETTIREGEN. Heb jij ook vragen voor Splinter? Goed nieuws! Tijdens de boekpresentatie is er ook ruimte voor jou om vragen te stellen. Na afloop signeert hij in de foyer jouw exemplaar.

De complete podcast is elke vrijdag te beluisteren via onze website, Spotify,  Apple Podcasts en Tunein!  

Fotograaf: Anton Corbijn

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *