S03E16 Trans Pride

S03E16 Trans Pride

In een samenleving waarin alles mannelijk of vrouwelijk is hebben transgenders vaak een lastig pad te bewandelen. De zoektocht naar hun ware zelf gaat met vallen en opstaan. In het kader van Rotterdam Pride Week gaan we het hebben over transgenders en de reis naar hun transitie. Wij willen alle taboes rondom transgenders verbreken.

Waarom is het zo belangrijk dat wij dit bespreekbaar maken?
Transgenders hebben vaak te maken met ongelijke behandeling. In theorie hebben transgenders dezelfde rechten als een niet-transgender, maar in de praktijk is dat vaak anders. Zo wordt 43% van de transgenderjongeren die naar school gaan slachtoffer van verbaal geweld. 1/5 van de transgenderjongeren wordt slachtoffer van lichamelijk geweld. Zo werd laatst de 14-jarige Fréderique in elkaar geslagen toen ze niet wilde vertellen of ze een jongen of meisje is.

Ervaringsdeskundige Iris Kay

In gesprek met ervaringsdeskundige
Onze chick Izzy die zelf in transitie is gaat in gesprek met Iris Kay. Iris is een ervaringsdeskundige op het gebied van transitie en gender. Iris was enkele jaren activist en organiseert nog steeds verschillende activiteiten voor de LHB en Trans gemeenschap. Ze ontving begin dit jaar een prijs van de Stichting Jillis Bruggeman voor het oprichten van een zelforganisatie LHBTI Nissewaard. In deze steungroep worden over verschillende onderwerpen gepraat en soms gaan de deelnemers gezamenlijk koken. 

De podcast
Ben je benieuwd? Beluister de podcast hier terug! De livestream vind je terug op de Facebookpagina of het YouTubekanaal van Chicks And The City.

De podcast is onderdeel van Rotterdam Pride dat van 17 t/m 26 september plaatsvindt. Kijk hier voor meer events die tijdens Rotterdam Pride plaatsvinden.

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *