S03E18 Chicks Against Racism deel 1

S03E18 Chicks Against Racism deel 1

Op 21 oktober maakten de meiden van Chicks And The City een vuist tegen racisme met een live podcast event vanuit het bibliotheektheater in Rotterdam!

In de zomer van 2020 werd een groot deel van Nederland wakker geschud door de Black Lives Matters protesten. De protesten legden een pijnlijke waarheid bloot. Ook Nederland heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om het bestrijden van racisme: van micro-agressies als ‘Wat praat je goed Nederlands!’ tot aan institutioneel racisme als discriminatie op de arbeidsmarkt.

In deze podcastaflevering gaan Natasja Morales en de chicks Tessa en Nichelle met hun gasten Jane Ortet, Michantely de Jong en Zarissa Windzak in gesprek over de geschiedenis van Zwarte mensen en de hedendaagse impact van de slavernij. Ook wordt er gesproken over hetgeen wat er nu wordt gedaan en wat we samen kunnen doen om de toekomst te verbeteren. Daarnaast is ook Peggy Wijntuin te horen in een radioreportage. Als voormalig gemeenteraadslid initieerde Peggy twee jaar geleden het onderzoek naar het slavernij- en koloniaal verleden van Rotterdam. Beluister hier de hele aflevering of bekijk de livestream op Youtube terug!

De meiden van Chicks And The City hebben dit project zelf geïnitieerd en georganiseerd.

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *