S04E09 | Boost je zelfvertrouwen!

S04E09 | Boost je zelfvertrouwen!

Zijn de volgende gedachtes herkenbaar voor je? ‘Ik kan dat niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik ben niet mooi genoeg’. Het zijn negatieve gedachtes die je zelfvertrouwen flink kunnen beïnvloeden. Als jonge vrouw kan je soms veel last hebben van dit soort denkbeelden. Je vraagt veel van jezelf: je moet genoeg tijd hebben voor werk/studie, je moet fit zijn, een rijk sociaal leven hebben, je wil een fijne relatie, je hebt doelen en ambities. Je voelt de (maatschappelijke) druk om aan al deze dingen te voldoen, maar hierdoor kan je soms onwijs onzeker worden en weinig vertrouwen hebben in jezelf, en niet meer geloven in je eigen vrouwelijke kracht.


Zelf·ver·trou·wen (het; o)

De definitie van zelfvertrouwen volgens de Van Dale: het vertrouwen in de eigen kracht. Je gelooft in jezelf. Je durft te zeggen wat je denkt, wat je voelt, en wat je wilt – zonder dat je daar andermans goedkeuring voor nodig hebt. Je voelt je comfortabel in je eigen lichaam, en durft volledig jezelf te zijn, waar je ook bent. Zelfvertrouwen heb je nodig om een gelukkig mens te worden, en te zijn.

Het klinkt allemaal heel simpel, maar soms heb je dat vertrouwen gewoon niet. De maatschappij kan hard zijn. Je kunt je onzeker voelen door het schoonheidsideaal wat ons door de media wordt voorgeschoteld en door alles wat je op social media ziet. Je moet als vrouw sterk zijn, altijd maar doorgaan, verschillende rollen vervullen als dochter/vriendin/partner, op je werk of op school voel je dat er wordt verwacht dat je assertief en soms zelfs agressief bent. Naast de druk van de maatschappij kunnen ook veel andere factoren meespelen bij het verminderen van je zelfvertrouwen. Je relatie of het gezin waarin je opgegroeid bent kan een stempel op je gedrukt hebben. Opvoeding kan een grote rol spelen in je zelfbeeld, trauma’s, je bent misschien gepest…Allemaal factoren die het beeld van jezelf kunnen beïnvloeden. Hoe kunnen we nu zorgen dat we als vrouwen meer vertrouwen hebben in onszelf?

Vrouwelijk vertrouwen
In deze podcast gingen we in gesprek met met Rony Louanne, eigenaresse van The Goddess Room. Een dansschool in Rotterdam, een plek opgericht om vrouwen een magische, maar vooral veilige, omgeving te geven waar ze de ruimte hebben om zichzelf te omarmen voor wie ze zijn, en waar ze hun zelfvertrouwen een boost kunnen geven. Rony heeft als missie om vrouwen weer volledig terug te brengen in hun eigen kracht.

“Ik wil vrouwen helpen om dingen te vinden die ze gemist hebben, van zelfvertrouwen tot kracht. Perfectie is niet het streven. Ik wil de meiden juist meegeven dat het mooi is wie jij bent, jij bent uniek en goed zoals je nu bent. Als je als vrouw de liefde in jezelf kan vinden, dan kan je anderen ook beter accepteren. Het is een ripple-effect: als jij je goed voelt, inspireer je daar ook andere mensen mee.”

Foto: Manon Eline Visser Photography


Ze heeft haar passie voor dans gecombineerd met healing, en biedt lessen aan zoals Heels Beginners, Sensual Movement, Hot Reggaeton Heels, Sensual Yoga en meer. Vrijwel al haar lessen zijn op hakken, omdat het dansen op hakken (letterlijk en figuurlijk) je zelfvertrouwen kan verhogen, en kan bijdragen aan het gevoel van vrouwelijkheid en het vinden van je vrouwelijke kracht.

Op woensdag 1 juni gingen de meiden van Chicks And The City samen met Rony in gesprek over zelfvertrouwen en vrouwelijkheid. Welke onzekerheden hebben de meiden zelf? Welke tips en tricks heeft Rony om je zelfvertrouwen te vergroten? Op welke manier kan verbinding maken met je lichaam bijdragen aan een groter vertrouwen in jezelf en je eigen kracht?

Benieuwd naar de podcast? Luister ‘m hierboven terug!

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *