S04E15 Gender discriminatie – 1/3 Chicks Tegen Discriminatie

S04E15 Gender discriminatie  –  1/3 Chicks Tegen Discriminatie
PlayPlay

We hebben allemaal het recht om gelijk behandeld te worden, ongeacht onze etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, opvattingen, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, leeftijd of wat dan ook. Toch horen we maar al te vaak schokkende verhalen over discriminatie. De meiden van Chicks And The City hebben helaas ook te maken met discriminatie. Onder begeleiding van verschillende media makers en editor zijn de meiden van Chicks And The City in juni 2022 aan de slag gegaan met een onderzoek naar hoe zij zelf discriminatie ervaren. Ze gingen in gesprek met verschillende interessante mensen en gingen ook met elkáár in gesprek over het thema discriminatie. Waar lopen onze chicks zoal tegenaan als het gaat om discriminatie? En tot welke inzichten kwamen zij bij het maken van de podcast? Dat en meer hoor je in deze driedelige-podcast serie ‘Chicks Tegen Discriminatie’.

Genderdiscriminatie
In deze eerste aflevering van Chicks tegen Discriminatie bespreken Izzy en Lisa het thema ‘Genderdiscriminatie’. De chicks willen met de podcast de luisteraars informeren en meenemen in de LHBTIQ+ wereld en laten horen waar zij zelf tegen aan lopen in hun leven.

Izzy is in transitie en Lisa is een biseksuele vrouw. Beide chicks hebben op hun eigen manier te maken gehad met genderdiscriminatie. In de podcast gaan ze dieper in op genderdiscriminatie in het nachtleven. Ze spreken hiervoor onder andere

  • twee voorzitters van Roze in Blauw politie, Marco van Schie-Smit en Iris Bekker
  • Barman Brandon Lace, die te maken heeft gehad met fysiek geweld vanwege zijn seksualiteit
  • en de oprichter van Veilige Nacht Anouk Bol.

Izzy en Lisa, wat is jullie het meest bij gebleven van jullie podcast?

“De wijze tip van Marco van Schie-Smit (van Roze in Blauw) is ons erg bij gebleven. Hij zegt; choose your battles wisely en geeft aan dat hij zelf ook niet hand in hand over straat loopt met zijn vriend om gedoe te voorkomen. Hij zegt dat je niet altijd the hero hoeft te zijn en dat je je battles wisely moet kiezen. Deze wijsheid houdt ons erg bezig want het zou toch echt moeten zijn…iedereen moet zichzelf kunnen zijn en veilig over straat kunnen lopen”

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *