S04E16 Discriminatie in het onderwijs – 2/3 Chicks Tegen Discriminatie

S04E16 Discriminatie in het onderwijs –  2/3 Chicks Tegen Discriminatie

We hebben allemaal het recht om gelijk behandeld te worden, ongeacht onze etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, opvattingen, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, leeftijd of wat dan ook. Toch horen we maar al te vaak schokkende verhalen over discriminatie. De meiden van Chicks And The City hebben helaas ook te maken met discriminatie. Onder begeleiding van verschillende media makers en editor zijn de meiden van Chicks And The City in juni 2022 aan de slag gegaan met een onderzoek naar hoe zij zelf discriminatie ervaren. Ze gingen in gesprek met verschillende interessante mensen en gingen ook met elkáár in gesprek over het thema discriminatie. Waar lopen onze chicks zoal tegenaan als het gaat om discriminatie? En tot welke inzichten kwamen zij bij het maken van de podcast? Dat en meer hoor je in deze driedelige-podcast serie ‘Chicks Tegen Discriminatie’.

Discriminatie in het hoger onderwijs
In deze tweede aflevering van Chicks tegen Discriminatie bespreken chicks Auralinda, Loritza en Marissa het thema ‘Discriminatie in het hoger onderwijs’. Het doel van de podcast is om awareness te creëren bij de luisteraars want;  “discriminatie is er nog steeds, ook al praat bijna niemand er over”, aldus chick Marissa.

Het idee voor dit thema kwam vanuit de chicks Auralinda en Loritza die beiden naar Nederland zijn gekomen om te studeren en te maken hebben gehad met discriminatie tijdens hun studie. Chick Marissa is een geboren Nederlander met surinaamse roots en heeft hier niet direct mee te maken gehad, maar wilde graag dieper in het onderwerp duiken. Ze zijn in gesprek gegaan met Jacueline Onyenze, project lead student engagement Diversity & Inclusion Erasmus universiteit Rotterdam, Sharnelle Power, ex-bestuurslid Surinamese Students Abroad, Lisenne Giel, PhD student en tutor Erasmus Universiteit, (oud-)studenten en Christa Sedoc, de moeder van Loritza!

Auralinda, Loritza en Marissa, wat is jullie het meest bij gebleven van jullie podcast?

“Wij vinden het bijzonder om te zien dat bijna niemand over discriminatie praat. Men lijkt om de hete brei heen te dansen. Wij vragen ons af hoe dat komt… valt het wel mee met discriminatie in het hoger onderwijs? Of is er wat anders aan de hand? Zou het kunnen zijn dat het slavernij verleden hier onbewust een rol in speelt?

Dit heeft ons erg bezig gehouden tijdens het maken van onze podcast”

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *