S04E17 Terugblik & nieuwe inzichten – 3/3 Chicks Tegen Discriminatie

S04E17 Terugblik & nieuwe inzichten  –  3/3 Chicks Tegen Discriminatie

We hebben allemaal het recht om gelijk behandeld te worden, ongeacht onze etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, opvattingen, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, leeftijd of wat dan ook. Toch horen we maar al te vaak schokkende verhalen over discriminatie. De meiden van Chicks And The City hebben helaas ook te maken met discriminatie. Onder begeleiding van verschillende media makers en editor zijn de meiden van Chicks And The City in juni 2022 aan de slag gegaan met een onderzoek naar hoe zij zelf discriminatie ervaren. Ze gingen in gesprek met verschillende interessante mensen en gingen ook met elkáár in gesprek over het thema discriminatie. Waar lopen onze chicks zoal tegenaan als het gaat om discriminatie? En tot welke inzichten kwamen zij bij het maken van de podcast? Dat en meer hoor je in deze driedelige-podcast serie ‘Chicks Tegen Discriminatie’.

Terugblik & nieuw inzichten
In deze 3e en laatste podcast van de podcast reeks “Chicks tegen discriminatie”, gaat oprichter en directeur van CATC (taggen) Natasja Morales (taggen) in gesprek met de makers Auralinda, Loritza, Marissa, Lisa en Izzy van de podcasts discriminatie in het onderwijs en discriminatie in de LHBTIQ+ community.

Hoe hebben deze meiden dit intensieve makers proces ervaren? Wat hebben ze geleerd, waar zijn ze tegen aangelopen en wat is hen het meest bijgebleven?

Natasja Morales over deze podcast:

“Ik vind het echt heel erg bijzonder en mooi om te zien dat alle meiden van het begin tot het eind betrokken zijn geweest bij dit, toch wel zware, podcats project. De meiden zijn hier al vanaf juni 2022 mee bezig en het is intern ook niet altijd even makkelijk geweest. We hadden te maken met onverwachtse wisselingen van de wacht bij projectleiders bijvoorbeeld waardoor het project niet altijd even soepel verliep. Toch zijn deze meiden het gehele proces betrokken gebleven! Ik ben erg trots op deze makers en hun eindresultaat!”

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *