S05E04 Anticonceptie &Verantwoordelijkheid

S05E04 Anticonceptie &Verantwoordelijkheid

Kunnen genieten van seks zonder angst voor de gevolgen bewust samen kiezen of je wel of geen kinderen wil. En tijdig maatregelen nemen om een ongeplande zwangerschap te voorkomen. Anticonceptie speelt daar een belangrijke rol in. Maar bij wie ligt deze verantwoordelijkheid nu eigenlijk?

Rutgers

Rutgers is het expertise centrum voor seksualiteit in Nederland. Ze zetten zich in voor een wereld waarin iedereen vrij is om van seks en relaties te kunnen genieten. Ze houden zich bezig met seksualiteit in de breedste vorm. Zo doen ze onderzoeken, delen ze kennis, geven ze trainingen en adviezen. Voor verschillende leeftijden, zenders en groepen mensen.

De podcast

Voor deze podcast aflevering gaan we in gesprek met Ingvil de Haan. Zij is expert anticonceptie bij Rutgers. Ze levert betrouwbare informatie voor de website Sense.info en www.anticonceptievoorjou.nl. Ook ontwikkelt ze scholingen en hulpmiddelen voor professionals in de zorg en in het onderwijs over seksualiteit en anticonceptie. We gaan met Ingvil in gesprek over de verantwoordelijkheid wat betreft anticonceptie. Want ligt deze nu bij de vrouw of bij de man? Waarom is de mannenpil nog niet op de markt? En hoe ziet de toekomst er wat betreft anticonceptie straks uit? Over dit en meer gaan we het hebben tijdens de podcast.

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *