S01E12 Bibliotheek van de toekomst

S01E12 Bibliotheek van de toekomst

Woensdag 13 februari was een bijzondere avond voor Chicks and the City. We namen namelijk de eerste podcast op in Bibliotheek Rotterdam. Het was tevens de start van een gloednieuwe samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam en dit vierden we met een gezellig openingsfeestje.

Te gast waren Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam en Stadsdichter Dean Bowen. De presentatie chicks waren Amber en Cheyenne én uiteraard hoofdpresentatrice Natasja Morales. Met Theo gaan we spraken over de rol van de bibliotheek in deze snel veranderende maatschappij. En de chicks vroegen het hemd van Dean Bowen’s lijf over zijn nieuwe rol als Stadsdichter.

De show werd live gestreamd en bezoekers konden meeluisteren via de silent disco headsets die ter plekke door de chicks werden uitgedeeld.

Vanaf nu heb JIJ de mogelijkheid om wekelijks de talkshow en live stream & podcast opname in levende lijve bij te wonen tussen 17:30u en 19:45u op de jongerenverdieping (1e verdieping)! Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren.

Foto: Seth Carnill

Theo Kemperman
Op de website dig it up beschrijft Theo: “Niet iedereen heeft een wieg gehad in een omgeving waarin lezen normaal is. Maar geletterdheid is een voorwaarde om mee te kunnen blijven doen, voor een goede baan en een goede toekomst. Ik vind het belangrijk dat we voor iedereen mogelijkheden bieden om zich te blijven ontwikkelen. Wij kunnen mensen daar bij helpen. Het is het oude verheffingsideaal, waarmee je steden volgens mij vitaler en weerbaarder kunt maken. En dat allemaal in de stad van Erasmus. Zijn gedachtengoed is actueler dan ooit. De Bibliotheek is wat dat betreft een ambassadeur van Erasmus.”

Over de nieuwe samenwerking met Chicks And The City zegt hij: “Bibliotheek Rotterdam is dé plek waar jongeren kennis en vaardigheden ontwikkelen. We werken daarbij graag samen met partners waarmee we dat nog beter kunnen verwezenlijken. Door deze samenwerking bieden we samen met Chicks and the City een uniek platform waarbij enthousiaste meiden een stapje verder worden geholpen in hun ontwikkeling en bovendien elkaar kunnen inspireren.”

Foto: Joke Schut

Dean Bowen
Dean Bowen is de nieuwe stadsdichter van Rotterdam en werd vorige week woensdag officieel benoemd in het Bibliotheektheater in Rotterdam. Ook hij schuift aan bij de allereerste Chicks And The City podcast in de bibliotheek en de chicks zullen hem vragen stellen over zijn nieuwe rol als staddichter.

Een belangrijk en terugkerend thema in het werk van Bowen is identiteit. Zo stelt hij zichzelf vaak de vraag uit welke aspecten onze identiteit bestaat en in welke mate we hier zelf invloed op hebben. Het gedicht gebruikt hij als instrument om mensen inzicht te geven in de rol die identiteit speelt in onze maatschappij. Naast schrijven en optreden is hij ook actief als literair programmeur, workshopdocent en zit hij in verscheidene cultuur-gerelateerde adviescommies en raden.

Live stream
De Live stream van de avond is hier terug te zien.

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *