Meet the SKVR-Dichtbij & Chicks and the City-girls

Meet the SKVR-Dichtbij & Chicks and the City-girls

Maak kennis met een aantal meiden die meedoen aan de workshops van de SKVR en Chicks And The City!  Dit is een groep van 11 meiden die door middel van workshops alles leren over presenteren, radioteksten schrijven, radio reportages maken, vloggen en regie voeren. Deze meiden hebben de show van woensdag 15 juni, welke over ”daten 3.0” zal gaan,  mede samengesteld. Een aantal chicks stellen zich graag aan je voor! 

Foto 10-06-16 17 46 59

michanteley

Ik ben Michantely, 24 jaar en woon in Rotterdam-Zuid.

Ik zag een oproep langskomen om mee te doen met Chicks And The City en besloot mezelf aan te melden.

Het leuke aan Chicks And The City vind ik dat er een hele open en gezellige sfeer is. Ik wil graag werken aan mijn radioskills. Uiteindelijk hoop ik bij een radiostation te kunnen werken. Ik hoop in de toekomst bij radio/tv te mogen werken en daarvoor moet je jezelf zien te verkopen tussen een hoop andere mensen. Dat hoop ik bij Chicks And The City te leren.


Mijn levensmotto is: Life’s too short to be content with being mediocre.


loirrane

Mijn naam is Lorainne Berggraaf. Ik kom uit Rotterdam Zuid.  Chicks And The City is heel all-round door de verschillende onderwerpen die aan bod komen tijdens de shows. Alle dames die hier radio maken hebben een pittige en uitgesproken mening en die mag gehoord worden! Je wordt in alle stappen begeleid en geschoold van het interviewen, vloggen, presenteren tot aan radiotechnieken en film maken. Werken en leren wordt gecombineerd met passie en plezier binnen ons team.
Ik zou graag mijn radiotechnieken willen aanscherpen en nog beter willen presenteren. Zodat we steeds een spetterende show kunnen neerzetten! Op persoonlijk vlak zou ik willen leren om minder kritisch te zijn op mezelf en nog meer mijn passie en liefde voor creativiteit en persoonlijke ontwikkeling overbrengen op onze generatie en de jongere generatie.  Mijn grootste inspiratie is mijn moeder, omdat ze zo een sterke vrouw is en mij heeft geleerd alles wat ik doe met passie en liefde te doen. Mijn levensmotto is: Chase your dreams and make them come true….


ayla

Hoi! Mijn naam is Ayla en ik ben 19 jaar en doe de opleiding Redactioneel Medewerker op het Grafisch Lyceum Rotterdam (en ben dus meer in de stad te vinden dan op het Zeeuwse platteland!). Tijdens een praktijkdag op school kwamen twee meiden vertellen over Chicks and the City en de workshop. Radio is/was eigenlijk niet echt mijn ding, maar aangezien het wel goed bij mijn opleiding past, kon ik de kans niet laten liggen. Ik wilde me graag breder oriënteren op mijn toekomstig beroep en dat is zeker gelukt! Nu heb ik dat als het ware leren toepassen en dat vind ik erg leuk! Ervaring opdoen vind ik belangrijk en dat heb ik met deze workshop zeker gedaan.


amber

Ik ben Amber en ik ben 18 jaar. Ik zie schrijven nu naast mijn hobby ook als een vak. Ik leer iedere dag steeds meer en dat met veel plezier.

Ik was dat kind dat in groep 6 van de basisschool al de uitdaging aanging om een spannend piratenboek van 384 pagina’s dik te lezen. Dat kind dat op haar dertiende dacht: ik wil een boek uitgeven! En het ook deed. Taal zit in mijn bloed en als ik aan het schrijven ben, ben ik in mijn hum. Naast schrijven heb ik nog een andere passie; muziek! Ik hou van zingen onder de douche én op het podium en basgitaar leren spelen staat nog op mijn bucketlist.  Ik ben een fanatiek verzamelaar van vinyl en een groot fan van jaren 80 muziek. Ook staat de radio bij mij altijd aan; al is het om hard mee te zingen of gewoon als achtergrondmuziekje. Toen de chicks bij ons op school kwamen om te vertellen over deze radio workshop, was ik meteen verkocht. Ik was altijd al benieuwd hoe het eraan toeging bij de radio en om nu een eigen show te kunnen invullen is natuurlijk een once in a lifetime opportunity!

Wat ik tot nu toe geleerd heb is dat er zoveel leuke ophef kan ontstaan over een onderwerp, en zodra dit gebeurt weet je dat het een goed idee is. Ook het maken van radioreportages is ontzettend veel fun. Zoveel verschillende meningen en mensen, dat maakt het interviewen extra leuk!

 


emmy

Mijn naam is Emmy, ik ben 18 jaar oud.

Ik heb Chicks And The City leren kennen via een presentatie die werd geven op onze school. De reden waarom ik me heb opgegeven is omdat  ik iets nieuws wilde proberen en ervaring op wil doen. Het leuke aan Chicks And The City vind ik natuurlijk dat je er veel van leert maar ook dat je tijdens de brainstorm sessies op een gezellige manier elkaars ideeën te horen krijgt.

Ik heb al veel geleerd van Chicks And The City, bijvoorbeeld interview technieken en wat er achter de schermen gebeurt bij een radio uitzending.

 


anne

Hi! Mijn naam is Anne Mulders en ik ben 19 jaar oud.  Nieuws en schrijven hebben dagelijks mijn grote belangstelling, maar toch leek het mij leuk om eens een kijkje te nemen in de radiowereld: bij Chicks and the City. Het is mij bijzonder goed bevallen! De gezamenlijke brainstormsessies, het reporten op straat en het voorbereiden en samenstellen van radioreportages behoren nu tot mijn vaardigheden… en daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Life begins at the end of your comfort zone!

 

 


 

wissalMijn naam is Wissal. In 2015 behaalde ik mijn MAVO diploma, waarna ik met goede moed begon aan de opleiding redactioneel medewerker, aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Inmiddels is er alweer bijna een geheel schooljaar voorbij en ik durf bijna te zeggen dat het tot nu toe de beste keuze is geweest die ik ooit gemaakt heb. Van kleins af aan hield ik me al bezig met het schrijven van verhalen, gedichtjes of liedjes. Het hield me bezig en ik had er een hoop plezier in. Zelfs nu, op 16 jarige leeftijd ben ik het nog lang niet zat! Chicks And The City is voor mij een kans om de andere kant van het redactionele vak eens van dichtbij te zien en tot nu toe bevalt het me prima!

 


emma

Ik ben Emma, ik ben 16 jaar oud. Mijn favoriete dingen om te doen zijn over het algemeen foto’s maken en muziek luisteren. Ik doe mee met Chicks And The City, omdat ik graag mijn horizon wil verbreedden en ik wat sociale contacten op wou doen. Het is allemaal heel gezellig en ik kan me helemaal creatief kan uiten.

 

 

 


 

ICheyennek ben Cheyenne Huizer een 17 jarige student van de opleiding Redactioneel medewerker op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ik doe mee aan Chicks And The City omdat ik meer wil leren over het maken van Radio content en het maken van Radio zelf. Weer een ervaring rijker!

 

 

 

 

 


reneeMijn naam is Renee. Ik ben 16 jaar. Met radio maken raak ik geïnspireerd door de mannen van radio 538, die doen het zo ontspannen en met veel humor. Ik wil graag leren om super goed radio te maken, omdat ik later ook radio wil maken. Bij Chicks And The City leer ik alles over het vak radio maken.

 

 

 

 

 

Luister hier de radio reportage van deze meiden:

 

Bekijk hier de video reportage van deze meiden:

Luister woensdag 15 juni naar de show over het onderwerp ‘daten 3.0’ die deze meiden hebben gemaakt. Chicks And The City is iedere woensdag te beluisteren tussen 19.00 en 20.00u op Radio Rijnmond 93.4FM. 

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *