STOP ARMOEDE IN ROTTERDAM

STOP ARMOEDE IN ROTTERDAM

Wist je dat 1 op de 5 Rotterdamse kinderen in armoede leven? De Rotterdamse stichting Stem zonder Gezicht (SZG) wil daar verandering in brengen. Onlangs startte de stichting de bewustwordingscampagne ‘Stop armoede in Rotterdam’. Met deze campagne roept Stem zonder Gezicht alle Rotterdammers op om woensdag 21 maart een stem uit te brengen voor deze kinderen!

Het doel is om zoveel mogelijk leden in de nieuwe gemeenteraad te krijgen die alle Rotterdamse kinderen een gelijke start willen geven. Dit kan volgens SZG alleen worden bereikt als we met z’n allen op gemeentelijke partijen stemmen die de armoedeproblematiek hoog op de agenda hebben staan.

Volgens de cijfers van de kinderombudsman groeit in Rotterdam 1 op de 5 kinderen op in armoede. Omdat dit probleem niet altijd zichtbaar is, weten veel Rotterdammers niet dat dit probleem in hun stad speelt. Maar in de tussentijd groeien er wel veel te veel kinderen op in armoede.

En dit heeft allerlei negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van het kind. Zo maken veel van deze kinderen zich op jonge leeftijd al zorgen over de geldproblemen van ouders. Zij missen leuke hobby’s en uitjes, maar ook basisbehoeftes als kleding en eten. Ook maken zij zicStem zonder gezichth zorgen over hoe zij hun toekomstplannen moeten financieren. Daarnaast schamen zij zich voor de armoedesituatie waarin het gezin verkeert. Kortom zij voelen zich machteloos.

Verder kunnen de zorgen die de kinderen ervaren ook nog eens leiden tot bepaalde fysieke- en psychische klachten: onder andere hoofdpijn, buikpijn of vermoeidheid.

Durven deze kinderen dan nog wel te dromen? Of denken zij dat hun plannen financieel niet mogelijk zijn? En wat vinden de Rotterdamse partijen ervan als er geld wordt uitgetrokken voor gelijke kansen voor alle kinderen in het onderwijs?

Lees op stoparmoedeinrotterdam.nl meer over de campagne en de standpunten van de gemeentelijke partijen!

“Alle kinderen verdienen hetzelfde!”

Vorig jaar spraken wij met Vanessa Umboh van Stem zonder Gezicht over deze prachtige organisatie en haar inzet voor kinderen die in armoede leven. Beluister het interview terug!

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *