VACATURE COMMUNICATIE PROFESSIONAL

VACATURE COMMUNICATIE PROFESSIONAL

VACATURE COMMUNICATIE PROFESSIONAL VOOR CHICKS AND THE CITY (ZZP OPDRACHT VOOR BEPERKTE TIJD)

Wie zijn we?

In 2004 bedacht Natasja Morales het concept Chicks And The City (CATC), meidenradio als participatieproject in Rotterdam. Haar idee was simpel, krachtig en doeltreffend: zet een radioprogramma op waarin jonge meiden betrokken en verantwoordelijk zijn voor de productie van een liveshow, waarin zij alles – van serieuze onderwerpen tot onderwerpen met humor – bespreekbaar maken en tegelijkertijd leren wat er allemaal bij een live mediaproductie komt kijken.
CATC werkte vanaf het begin ingebed bij (media) partners: de eerste jaren bij FUNX, onder de naam Chica Radio, daarna bij RTV Rijnmond, waar CATC jarenlang het gezicht van de woensdagavond was, met een grote groep luisteraars en later ook (online)kijkers. CATC heeft begin 2018 het besluit genomen de onafhankelijke stichting Adelaïda op te richten, en de inbedding bij toenmalige mediapartner RTV Rijnmond los te laten. Het format live radio sloot niet meer aan bij het snel veranderende (online) medialandschap en de behoeften en ideeën van de jonge cultuurmakers. 

Nu, zestien jaar later, is Chicks And The City een leer-werkomgeving met een unieke aanpak, een cross mediaal platform dat samen met partners op verschillende manieren, in verschillende media, live en online, kwalitatief hoogwaardige formats ontwikkelt en content maakt en activiteiten organiseert voor en door meiden (en iedereen die geïnteresseerd is in deze belevingswereld). 

De meiden van Chicks And The City werken aan (talk)shows, live events, podcasts, social mediauitingen, YouTube TV series, livestreams, media experience workshops en educatieve events: allemaal onderdeel van het platform Chicks And The City. 

Chicks And The City is vooraleerst een leer-werk omgeving, een uniek talentontwikkelingstraject, waarbij je al doende en samen leert. Nieuwe meiden stromen in uit de wijkprojecten en het onderwijs; meer ervaren meisjes groeien door naar de positie van Young Professional. 

De opdracht: Communicatie en Werving

De communicatie professional maakt een overkoepelend masterplan voor onze communicatie-uitingen en wervingsacties voor alle CATC projecten. Om dit te maken analyseer je de huidige communicatie- en wervingsuitingen.  

De uitgangspositie bij de opdracht is dat de Young Professionals (en het Chicks communicatieteam) meekijken, mee-ontwikkelen waar mogelijk, en worden voorbereid op de uitvoering van de plannen. 

Je richt bijbehorende werkprocessen in en maakt templates en een tijdsschema.

Je houdt rekening met onze (on)mogelijkheden, in vaardigheden, uren en budget. De opdracht wordt uitgevoerd in een bepaalde periode (circa 2, 2,5 maand), te starten zo snel mogelijk) en je overlegt regelmatig met de Directeur over ijkpunten en voortgang. Een eerste ijkpunt is het werven van nieuwe instroom Chicks voor de verschillende projecten. Andere ijkpunten zijn het stroomlijnen (opschonen) van de diverse social mediakanalen en deze effectiever inzetten; en het vergroten van onze zichtbaarheid (onder de doelgroep maar ook onder onze stakeholders). De communicatie en werving moet bij ons passen: jong, beetje brutaal, representatief voor de doelgroep, maar ook warm en inclusief en gebaseerd op zoveel mogelijk zelf doen, zelfregie. 

Gewenste resultaten:

 • Analyse van de huidige communicatie- en wervingsaanpak en -instrumenten/middelen;
 • Analyse van de huidige en potentiële publieks- en doelgroepen (waar zie je kansen?); 
 • Opstellen van een masterplan communicatie voor alle relevante communicatiedragers met accent op sociale media;
 • Opstellen van een masterplan werving met aandacht voor de verschillende projecten/doelgroepen/aandachtsgebieden;
 • Vertaling van deze masterplannen naar een concreet plan van aanpak en inrichting van de bijbehorende werkprocessen; een toolbox met templates die herbruikbaar zijn, inclusief tijdschema/ladder, uitvoerbaar door de meiden (je leert ze hoe ze het moeten toepassen);
 • Uitvoering en begeleiding van de uitvoering van een aantal concrete pilots (aantal/keuze in overleg met Directeur en Young Professionals).

Profiel:

 • HBO niveau
 • Ervaring met opstellen en uitvoeren communicatieplannen;
 • Ervaring (of grote affiniteit) met begeleiden en inspireren (jonge) mensen/meiden;
 • Zelfstandig werker;
 • Strategisch, initiatiefrijk en praktisch;
 • Een visie op de meest effectieve inzet van (social) media richting jongeren en (onderwijs/ maatschappelijke) professionals; 
 • Creatief en praktisch: met kleine budgetten en relatief weinig uren groot effect sorteren;
 • Kennis van sociaal-culturele kaart Rotterdam;
 • Woonachtig in Rotterdam e.o. omgeving.

Wij bieden:

Een toffe uitdaging bij een organisatie in transitie – een down-to-earth, open bedrijfscultuur met een warm en enthousiast team. CATC biedt een kans om jouw netwerk te vergroten in verschillende domeinen: media, kunst, onderwijs en zorg- en welzijn.

Het betreft een ZZP opdracht voor beperkte tijd (2 a 2,5 maand met uitloop voor uitvoering). Planning in kan in overleg. Vergoeding 3000 euro lumpsum. (Exclusief BTW, en exclusief eventuele materiele kosten voor communicatiemiddelen)

Stuur je motivatie en cv uiterlijk woensdag 24 februari naar Natasja Morales

Meer Informatie:

Natasja@chicksandthecity.nl

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *