”Viral Lizzy”

”Viral Lizzy”

15 november 2015 schreef Lizzy van Dijk een stuk over de ”Hit and Run” waar zij en haar 2 kindjes bij betrokken waren. Iemand reed hen aan en ging er vervolgens vandoor. Gelukkig bleef iedereen ongedeerd maar Lizzy wilde het voorval van haar af schrijven en postte het op haar Facebook pagina. Misschien herken je deze post wel, want het ging viral. De post werd maar liefst 38.530 keer gedeeld en verschillende media benaderden Lizzy om verhaal te halen.

Schermafbeelding 2016-01-03 om 21.13.55   Schermafbeelding 2016-01-03 om 20.45.30

Lizzy koos voor mediastilte. Vandaag verbreekt zij deze stilte bij Chicks And The City!

”Viral Lizzy”

Heb je wel eens gehad dat je, na een discussie bijvoorbeeld, later in de auto ineens ingevingen kreeg van argumenten die je had kunnen aanvoeren om je punt te maken?
Ik heb de afgelopen maand vaak ingevingen gehad van punten die ik graag had willen maken tijdens mijn 15 minutes of fame.

Een tijdje terug werd ik, in de auto, aangereden bij het stoplicht op Hofplein door iemand die besloot er vandoor te gaan. Ik schreef er een Fb-post over, die ging vervolgens viral en ik werd spontaan beroemd voor een dag, of twee.
Journalisten van kranten, radio en tv in m’n inbox met de vraag of ik iets meer kon vertellen over wat er gebeurd was. Massale steunbetuigingen via Facebook van mensen die ik niet ken en vriendschapsverzoeken van mensen die ik wel ken die ineens m’n virtuele vriend wilden zijn, want als je wint heb je vrienden.
Complete chaos voor een week dus.

En als de storm dan na een paar dagen gaat liggen vraag je je ineens af wtf happened hier nou ineens eigenlijk? En waarom? Lief hoor, iedereen op de barricades om die doorrijder te pakken te krijgen die die arme blonde mevrouw aanreed op Hofplein. Echt heel tof, dat gevoel van eenheid en steun die je ontvangt op zo’n moment. Dat zijn wij als samenleving. Met elkaar, voor elkaar.

Maar als ik nou niet die blonde mevrouw was geweest maar een 19- jarige Marokkaanse jongen, was er dan hetzelfde gebeurd? En als ik nou een post had geschreven over hoe erg ik last kreeg van plaatsvervangende schaamte toen ik zag hoe de witte Nederlander bij Pauw tegen Sylvana Simons zei dat ze maar eens een zwarte-pieten-pak moest aantrekken, was die dan ook viral gegaan? En als ik een oproep had geplaatst om massaal een wat vredelievender houding aan te nemen tegenover onze voor oorlog gevluchte medemens die op zoek is naar een veilig onderkomen voor zichzelf en zijn kinderen, was er dan ook zoveel steun geweest?
Zijn dingen die ik me afvraag.

Laten we er in 2016 samen een jaar van maken met minder verdeeldheid, meer begrip en meer met elkaar, voor elkaar. Want dat kan, ik heb het meegemaakt. Vijftien minuten lang.

Foto 03-01-16 19 57 15 11924772_1142080322487925_1483601991005341812_n 12240024_1178871112142179_1044131588980927950_n

Lizzy van Dijk is Healthfood-chef, stylist, student natuurvoedingsdeskundige en trotse mama van twee gezellige boys.

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *