Wint Rita Oliveira aanstaande zaterdag de felbegeerde titel: Queen Zomercarnaval 2018?

Wint Rita Oliveira aanstaande zaterdag de felbegeerde titel: Queen Zomercarnaval 2018?

Foto door Gaby Jongenelen fotografie

De 28-jarige Rita Oliveira uit Rotterdam wist van kinds af aan al dat zij ooit mee wilde doen aan de straatparade van het Zomercarnaval. Haar ouders namen haar elk jaar mee naar dit event. De kleine Rita werd betoverd door al het pracht en praal. Uiteraard stond zij langs de kant ook enthousiast mee te swingen. En nu mag zij haar groep Cabo Verde Chegou vertegenwoordigen in de strijd om de titel ‘Queen Zomercarnaval 2018’. De winnares opent ook de straatparade. Supertof!

“Dit is natuurlijk een ontzettende eer,” vertelt Rita. Aanstaande zaterdag 14 juli vindt in het Hofpleintheater in Rotterdam de ‘Queen Election’ plaats. Rita zal dan de strijd aangaan met de andere queens.

Maar hoe werd zij eigenlijk verkozen tot queen van Cabo Verde Chegou? De projectleider van de groep was erg enthousiast over de ‘chemie’ die Rita met haar groepsleden heeft. Zij wilde Rita dan ook graag tot queen van Cabo Verde Chegou benoemen. “Ik was in het begin heel erg flabbergasted en wist niet zo goed wat ik kon verwachten”, vervolgt ze. Vorig jaar deed zij voor het eerst pas mee aan het Zomercarnaval. De muziek en de mensen om haar heen zorgden er onder andere voor dat het een fantastische en bijna magische ervaring was. “Ik wist eerst nog niet zeker of ik dit jaar weer mee zou doen. Totdat ik door Cecilia (de projectleider) werd gebeld met de vraag: ‘Wil je onze queen zijn?’  Rita kon deze kans natuurlijk niet aan haar voorbij laten gaan. Zij zei dan ook volmondig: “JA”.

Tijdens de Queen Election tonen de verschillende queens in drie rondes hun ‘carnaval spirit’. “Het is geen missverkiezing”, verduidelijkt Rita. Je wordt dus niet beoordeeld op je uiterlijk, maar op je ‘spirit’. Zij legt uit dat de spirit het beste tot uitdrukking komt bij mensen met een open persoonlijkheid. Je straalt vrolijkheid uit en bent in staat om anderen te enthousiasmeren. “De Queen Election is eigenlijk gewoon de voorpret voor de straatparade”, zegt Rita met een lach.

We waren ook erg nieuwsgierig naar haar favoriete zomernummer? “Funana”, antwoordt Rita.  Vorig jaar bij de parade heeft ze dit nummer vaak beluisterd. Het bracht haar altijd weer in een positieve stemming: ‘let’s do this’.

Cabo Verde Chegou
Cabo Verde Chegou is een Kaapverdiaanse groep uit Spijkenisse. Zij zijn trots op de Kaapverdiaanse cultuur en dragen dit ook uit. De groep wordt geleid door Cecilia. Rita omschrijft haar als een hele vriendelijke en krachtige vrouw. Een vrouw die zich met veel overgave inzet voor de groep en de deelnemers. Daarnaast zitten er in de groep leuke dames en heren van verschillende culturen. Zelf heeft Rita een Nederlandse moeder en een Kaapverdiaanse vader. Binnen Cabo Verde Chegou is iedereen welkom.

Cabo Verde Chegou heeft dit jaar als thema Griekse mythologie. De kostuums zijn dan ook in lijn met dit thema. Rita’s kostuum is geïnspireerd op de Griekse godin van de wijsheid: ‘Athena’.

Wil jij op 14 juli ook de Queen Election bijwonen? Je kunt hier nog tickets bestellen! Op 28 juli kun je Rita en haar groep Cabou Verde Chegou ook bewonderen tijdens de straatparade. Houd kar nummer 10 goed in de gaten! Ben je nu al enthousiast geworden om zelf een keer mee te doen aan de straatparade? Je kunt je alvast aansluiten bij Cabo Verde Chegou. Aanmelden kan via hun Facebookpagina.

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *