Woensdag 12 november: een (lichamelijke) beperking: een blok aan je been of een kracht?

Foto 12-11-14 19 59 01 (1)

Woensdag 12 november waren  Fred Ijpma van stichting HoeZoAnders en ervaringsdeskundige Sibel Kocakaya te gast en bespraken de chicks onder andere de lichamelijke beperking van Sibel.

Sibel heeft hbo maatschappelijk werk gedaan en is op zoek naar een baan.
Zij heeft een cerebrale parese. Hierdoor kan ze minder lang staan en lopen. Concentreren kost haar meer moeite. Ze geeft zelf aan dat ze twee keer zo hard moet werken om hetzelfde te bereiken. Dit is de reden dat ze een baan zoekt voor 28 uur per week. Ze is positief ingesteld, laat zich niet beperken en is er juist trots op dat ze met haar beperking zoveel heeft bereikt!

Heb je bijvoorbeeld (een vorm van) autisme, AD(H)D of een chronische ziekte dan kan je je opleiding vaak prima in je eigen tempo volgen. Maar tijdens de stage krijg je te maken met andere mensen, andere regels en een andere manier van werken en dan kunnen die kenmerken van zo’n stoornis, aandoening of ziekte je flink in de weg gaan zitten. Ga je dat vertellen bij aanvang van de stage of tijdens je sollicitatiegesprek? Welke begeleiding heb je nodig om je stage of baan succesvol te doorlopen? Kan de opleiding of het bedrijf jou goed begeleiden?

Stichting HoeZoAnders inspireert jongeren met een beperking hun droom waar te maken.

Een afgeronde opleiding en een passende baan zijn immers de beste kans op een succesvolle toekomst!

De show terug luisteren kan hier!

 

WIST JE DAT: 1 van de chicks, Anouska, een heel mooi interview heeft gegeven aan stichting HoeZoAnders?

Lees het hier!  

Share This

About the author

CATC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *