30 mei: Daniel den Hoed: Maak kanker kansloos

30 mei: Daniel den Hoed: Maak kanker kansloos

RTV Rijnmond en het Daniel den Hoed Fonds komen in actie in de strijd tegen kanker. Het doel is om geld in te zamelen voor een elektronenmicroscoop, waardoor cellen beter dan ooit onderzocht kunnen worden.

 

Twee seizoenen geleden had Chicks And The City haar eigen Daniel den Hoed actie, waarbij een fotoshoot werd gehouden met de bekende rode hoed. Als dank voor onze inzet kregen we onderstaand prachtige beeldje van Daniel den Hoed.

Opnieuw tijd voor actie dus!

Te gast in onze show was Lena van Doorn. Zij is gynaecoloog en gespecialiseerd in baarmoederhalskanker. Nagenoeg alle baarmoederhalskankers worden veroorzaakt door HPV.

Ongeveer 80% van de seksueel actieve vrouwen krijgt in haar leven te maken met een HPV-infectie. Het grootste gedeelte van deze infecties worden door het lichaam opgeruimd. Helaas gebeurt dit niet altijd en resulteert dit bij sommige vrouwen tot kanker. Jonge meisjes worden tegenwoordig ingeënt tegen HPV.

Onze gast Lena vertelde ons woensdag 30 mei meer over het HPV virus en de benodigde strijd tegen kanker. Lena kwam niet alleen! De gynaecologe werd vergezeld door een 32-jarige ex-patiënte die twee jaar geleden de strijd tegen baarmoederhalskanker aanging. Wat voor impact heeft de behandeling op haar leven gehad?

Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

Tijdens de campagne periode organiseren RTV Rijnmond en het Daniel den Hoed fonds verschillende activiteiten. Lees er hier meer over.

 

Klik op de afbeelding voor groter formaat

 

 

fotograaf Edgar Wetzel voor Daniel den Hoed en Chicks And The City

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *