25 november. WereldAidsdag Rotterdam

25 november. WereldAidsdag Rotterdam

Woensdag 25 november 2015 hadden wij Liesbeth Vasen en Gloria Summerville te gast in de Chicks and the City uitzending op RTV Rijnmond. Liesbeth is werkzaam als sociaal verpleegkundige en voorlichter bij het team soa & seksualiteit van de GGD Rotterdam-Rijnmond en Gloria Summerville is initiatiefneemster van Het Rode Lint; een inloophuis voor iedereen met HIV. 

Op 1 december is het WereldAidsdag, en Liesbeth en Gloria vinden het belangrijk dat er hier in onze stad ook aandacht voor is. Met WereldAidsdag Rotterdam willen zij het volgende bereiken:

  1. Meer bekendheid over hoe hiv wordt overgedragen, en ook hoe juist niet
  2. Meer bekendheid over hoe het is om te leven met hiv
  3. Begrip en steun voor mensen met hiv
  4. Mensen met een verhoogd risico op hiv weten waarom, hoe en waar ze zich kunnen laten testen

Gloria

Zo kwam Gloria er een aantal jaar geleden achter dat zij zelf besmet is met het HIV-virus. Zij vertrouwde haar levenspartners onterecht blindelings toe en had onbeschermd seks. Ondanks de heftige emoties die er bij haar en haar naaste familie loskwam, heeft zij geaccepteerd dat zij seropositief is.

Stichting Het Rode Lint is geboren toen Gloria erachter kwam dat er geen inloophuis was voor mensen met HIV. Een plek voor advies, steun en tips over hoe om te gaan met het virus. Het Rode Lint heeft hier een verandering ingebracht. 

Klik hier voor de brochure. 

De Chicks vroegen aan Liesbeth & Gloria het hemd van het lijf over wat HIV nu precies inhoudt, hoe om te gaan met iemand die HIV heeft maar ook waarom het nog steeds heel belangrijk is om erover te praten.

Luister de show hier terug.

Share This

About the author

1 comment

  1. Pingback: Het Rode Lint bij Chicks and the City | Het Rode Lint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *