Chicks And The City overhandigt Manifest tegen Racisme aan wethouder Karremans

Chicks And The City overhandigt Manifest tegen Racisme aan wethouder Karremans

Gisteren heeft Chicks And The City het eerste exemplaar van haar ‘Manifest Tegen Racisme’ overhandigd aan Wethouder Karremans. Met het manifest benadrukken de meiden van Chicks And The City het belang van een actieve aanpak tegen racisme en de behoefte om beter geïnformeerd te worden in het onderwijs. Vincent Karremans is verantwoordelijk voor de portefeuilles handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven en is nauw betrokken bij het intensiveringsplan van de gemeente Rotterdam om racisme aan te pakken (‘ Rotterdam tegen Racisme 2020-2022’).  Het doel van het manifest is om een open gesprek aan te gaan over de geschiedenis van racisme, de hedendaagse impact van het slavernijverleden en hoe we ervoor kunnen zorgen dat er geen racisme meer is in de toekomst.

Chicks Against Racism event 

Vanwege de behoefte aan meer informatie en educatie over racisme heeft And The City eind 2021 het project ‘Chicks Against Racism’ georganiseerd in het bibliotheektheater van Rotterdam. Er is gesproken met verschillende experts, er zijn twee podcasts gemaakt, een Chicks On Screen televisie-aflevering gemaakt en drie instagram-live talkshow sessies gehouden. Na dit event ervoeren de Chicks dat de dialoog en de kennisdeling rondom racisme voor Chicks And The City nog niet waren afgesloten. Alle waardevolle informatie uit het event, aangevuld met verhalen, tips en historische feiten is nu gebundeld in het Manifest Tegen Racisme. Daarnaast is het manifest uitgebreid met kwetsbare verhalen, tips en waardevolle inzichten van de Chicks. Het manifest zal verspreid worden op scholen en is te bestellen via info@chicksandthecity.nl.

Over Chicks And The City

In 2004 bedacht mediamaker Natasja Morales het concept Chicks And The City (CATC): meidenradio als participatieproject in Rotterdam. Nu is CATC een breed mediaplatform. Op verschillende manieren en in diverse media – live en online – worden items gemaakt, content gerealiseerd en activiteiten georganiseerd. De meiden van CATC,  in de leeftijd 15-25, werken aan talkshows, podcasts, social media, YouTube- & TV series (Chicks On Screen), live streams, mediaworkshops en educatieve events. Natasja: “Doordat de meiden bij CATC zelf onderwerpen aandragen, ontstaat er eigenaarschap en worden er mediaproducties gemaakt die echt van de jonge meiden zelf komen.”De podcasts en de tv-aflevering van Chicks And The City over racisme zijn samengesteld en gemaakt door de meiden van CATC en te vinden op www.chicksandthecity.nl

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *