Chicks on screen: de chicks onderzoeken de verbindende kracht van kunst

Chicks on screen: de chicks onderzoeken de verbindende kracht van kunst

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. Gaat het ze lukken zich te verplaatsen in een ander?

Van echte leken tot ervaren kunstenaars: kunstproject All you can Art is er voor iedereen. Op twee locaties in Rotterdam kunnen bezoekers en deelnemers niet alleen genieten van kunst, maar ook zelf aan de slag gaan met het creëren van kunst. In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen brengt reporter en tekenwonder Rosalie Brouwer een bezoek aan kunstenares Roxy Capriles in Kunstruimte Crooswijk. In vlogs doen Franklina Konu en Ashanti Dunand verslag vanuit de kunsthal. 

Dit jaar vindt alweer de vijfde editie plaats van All you can Art. All you can Art is een samenwerking tussen Kunsthal Rotterdam en Instituto Buena Bista Curaçao. Het project is een open atelier, tentoonstelling en summerschool ineen. In het open atelier kom je onder andere kunstenaars, wijkbewoners, summerschool-studenten en cliënten van Stichting Laurens tegen. 

“Het doel van het project is participatie. We willen mensen mee laten doen en zorgen voor een ontmoeting in het werk”, vertelt Roxy Capriles. Roxy heeft de opleiding autonoom beeldende kunst gevolgd en werkt nu al vier jaar officieel als kunstenaar. Zij laat haar creativiteit tot uiting komen in onder andere performance art, video en installaties.

Kunstenaar Roxy Capriles

Tijdens de eerste dag van All you can Art in Kunstruimte Crooswijk maakt Roxy een start met een grote muurschildering en nodigt zij deelnemers uit om hun creativiteit los te laten op het canvas. Geen enkel idee is te gek! Ook reporter Rosalie wordt uitgedaagd om de mouwen op te stropen en een kwast op te pakken…

Reporter Rosalie Brouwer gaat zelf ook aan de slag!

Meedoen?

Ben of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort! 

OPEN Rotterdam is te volgen op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *