Chicks On Screen duikt in straatactivisme tegen dierenleed

Chicks On Screen duikt in straatactivisme tegen dierenleed

Whoop whoop! De eerste aflevering van het nieuwe televisieprogramma Chicks on Screen is een feit en staat online! In Chicks on Screen duiken onze meiden van Chicks And The City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan op onderzoek uit. Lukt het ze om zich in een ander te verplaatsen? Aflevering 1 wordt vrijdag 13 maart om 18:15 uur tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, ook uitgezonden op OPEN Rotterdam TV.

In deze eerste aflevering gaat onze reporter en radiochick Rosalie Brouwer op pad met dierenactiviste Deveney Ackon. Als vrijwilliger voor Anonymous for the Voiceless vraagt Deveney aandacht voor de uitbuiting van dieren in onder andere de bio-industrie.

Veganisme zwijgend verspreiden

Anonymous for the Voiceless is een grassroots-organisatie die als doel heeft het veganisme op een vreedzame manier te verspreiden. Veganisme kan volgens hen een einde maken aan het leed van dieren in onder andere de bio-industrie. De organisatie is in 2016 opgericht en specialiseert zich in een bijzondere vorm van straatactivisme. Hun ‘trademark-methode’ is dan ook de cube of truth: een groep vrijwilligers die samen in stilte een vierkant vormt. Zij dragen de bekende Anonymous-maskers en houden schermen vast die beelden van dierenleed tonen. Op die manier proberen zij voorbijgangers te confronteren. Bizar of effectief? Check hieronder de aflevering en oordeel zelf! 

Meedoen?

Ben of ken jij een meid tussen de 15 en 25 uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks And The City en of Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl
Wie weet zien we je tegemoet!

Open Rotterdam TV is te zien bij: Ziggo digitaal op kanaal 36, KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1349. 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *