Chicks On Screen: In gesprek met Kim Sasabone over haar Molukse roots

Chicks On Screen: In gesprek met Kim Sasabone over haar Molukse roots

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks the City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. In deze nieuwe aflevering gaan Lorianne Berggraaf en Tessa Diks in gesprek met Kim Sasabone, de leadzangeres van de Vengaboys. Ze spreken haar over haar familiegeschiedenis en Molukse roots. Het is dit jaar namelijk 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers in Nederland aankwamen. 

Kim is een van de meest succesvolle Molukse artiesten. Als zangeres van de Vengaboys scoorde zij grote hits als ‘We’re going to Ibiza’ en ‘We like to party’. Haar opa behoort tot de eerste generatie Molukkers die zeventig jaar geleden per schip aankwam in Rotterdam. In totaal arriveerden er in 1951 ruim 12.500 Molukkers in Nederland. Wat weet Kim over haar familiegeschiedenis en haar Molukse roots?

Lorainne Berggraaf en Kim Sasabone in gesprek

Wil je meer leren over de Molukse geschiedenis? De meiden maakten eerder ook een podcast-aflevering waarin ze spreken met historicus Joaniek Vreeswijk en fotograaf Elizar Veerman. Beluister hier de aflevering terug.

Ook meedoen?

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *