CHICKS ON SCREEN | Juul onderzoekt het schoonheidsideaal van mannen

CHICKS ON SCREEN | Juul onderzoekt het schoonheidsideaal van mannen

Toen de meiden van Chicks On Screen vorig jaar een item maakten over body positivity lag de focus op vrouwen. Maar bestaat er eigenlijk ook een schoonheidsstandaard voor mannen? En hoe gaan mannen hiermee om? Chicks Juul de Vrije en Amber Brabander gingen op onderzoek uit. 

Juul gaat in gesprek met Stan Brabander, het broertje van Amber. Stan is vroeger veel gepest omdat hij dunner was dan zijn klasgenoten. Sinds een paar jaar is hij aan het powerliften en met resultaat: hij is van dun naar flink gespierd gegaan. “Je wordt tevreden met jezelf”, legt hij uit. “Door fitness kun je alles zelf bepalen.”

Om Stan eens in actie te zien, nam Juul hem mee naar Fitnesscentrum Noord waar sportschoolhouder Hans Kroon topsporters traint zoals judoka Roy Meyer. Hoewel het fitness regime van Meyer ondersteunend bedoeld is voor zijn carrière als topsporter, ziet hij ook andere voordelen: “Het is altijd leuk om complimenten te krijgen. Het geeft je toch een goed gevoel over jezelf.”

Wil je meer zien en horen van Chicks On Screen? Bekijk hier de aflevering over body positivity met singer-songwriter Joan Franka die zich op social media actief uit over zelfliefde en het accepteren van jezelf. Of beluister de podcast met plussize model Danielle van Grondelle.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *