S02E07 Curvy Topmodel Danielle van Grondelle

S02E07 Curvy Topmodel Danielle van Grondelle

Fotograaf: Lieselore Chavelier |

De Rotterdamse Danielle van Grondelle vliegt als curvy topmodel de hele wereld over voor spectaculaire fotoshoots en shows. Wij zijn dan ook supertrots dat zij 13 jaar geleden haar allereerste radio-interview als model bij ons deed. Chicks and the city heette toen nog Chica Radio en werd uitgezonden op FunX. In de loop der jaren wordt de modewereld zich langzaamaan steeds meer bewust over topics als diversiteit en body positivity. Als één van de meest succesvolste curvy topmodellen is Danielle ook een belangrijke voorvechter van deze belangrijke topics. Maar hoe inclusief is de modewereld anno 2020? Dat en meer bespreken we in deze nieuwe podcast aflevering! 

“I am Danielle, I am shaping my world before someone shapes it for me”, met deze inspirerende woorden introduceert Danielle van Grondelle zichzelf in een filmpje voor de campagne van haar eigen lingerielijn in samenwerking met Hunkemöller. Dit is niet zomaar een loze kreet; het topmodel leeft deze woorden ook echt na! 

Op haar veertiende werd Danielle gescout als regulier model. Ondanks dat ze toen al heel slank was, waren haar heupen voor ‘de modestandaard’ nog altijd te breed. Na een aantal verschillende diëten lukte het haar steeds niet om de juiste centimeters te krijgen. Teleurgesteld dacht Danielle dat ze haar grote droom om model te worden moest opgeven. Maar gelukkig deed ze dat ze niet! Haar vader vertelde haar dat ze nooit haar droom moest opgeven en voorspelde dat er een dag zou komen dat de mode-industrie zich aan haar zou gaan aanpassen. Deze woorden van haar lieve papa zijn inmiddels profetisch geworden. Niet alleen heeft Danielle haar droomcarrière kunnen waarmaken, maar ze is ook nog eens al jaren één van de meest succesvolle plussize modellen die er zijn! 

“Wereldwijd werken maar twintig meisjes, onder wie ikzelf en Ashley Graham, op dit niveau,” vertelde zij in 2017 nog aan Vogue

Topmodel or Rolemodel? Why choose when you can be be both! 

In 2017 won Danielle de VIVA400-award in de categorie Creatieven. VIVA noemt haar een rolmodel voor het uitdragen van body positivity. Een onderwerp dat zij ook gepassioneerd in een TEDxtalk besprak. 
Twee jaar eerder voordat ze deze prijs in ontvangst mocht nemen, schreef Danielle geschiedenis toen zij als plussize model op de catwalk liep van de New York Fashion Week. Zij was één van de modellen die een collectie mochten showen die speciaal gemaakt was voor vollere vrouwen. “Dat gebeurde nooit eerder op de New York Fashion Week. Curves op de catwalk, dat durfde niemand,” vertelde Danielle destijds (bron: RTL Nieuws). Power to the curves! 

I Am Danielle van Grondelle

Met haar eigen collectie ‘I am Danielle van Grondelle’ voor Hunkemöller blijft Danielle zich verder inzetten voor body positivity. De lingerielijn is geschikt voor elk lichaamstype. “Voor deze collectie heb ik de fit aangepast en geschikt gemaakt voor curves. Ik vind het erg belangrijk dat elke vrouw voor een mooi trendy setje kan slagen,” vertelt het curvy topmodel aan Libelle (bron: Libelle.nl). 

Fotograaf: Lieselore Chavelier

De podcast

In 2016 was het Rotterdamse curvy topmodel Danielle van Grondelle voor het laatst bij ons te gast in de studio. Hoog tijd voor een nieuw interview! Hoe kijkt zij terug op de beginjaren van haar carrière? Is de modewereld in de afgelopen jaren inclusiever geworden? En welke rol speelt zij daar zelf in? Het antwoord op deze vragen en meer hoor je in deze nieuwe podcast aflevering! 

Hier vind je alle Chicks And The City content met Danielle van Grondelle.

Kijk elke woensdag van 18:00 tot 19:00 uur live mee op onze Facebookpagina. De complete podcast is elke vrijdag te beluisteren op onze website of via Spotify, Apple Podcasts en Tunein

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *