Chicks On Screen onderzoekt straatintimidatie

Chicks On Screen onderzoekt straatintimidatie

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks the City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. In deze nieuwe aflevering verdiepen Lara Delgado Correia en Nishaya Domingos zich in het onderwerp straatintimidatie. 

Wist je dat maar liefst 47 procent van de Rotterdamse vrouwen regelmatig te maken krijgt met een vorm van (seksuele) straatintimidatie? Denk aan nafluiten, staren, roepen, sissen en achtervolgen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als gevolg daarvan zorgt 61 procent van de vrouwen ervoor dat zij geen oogcontact maakt op straat. En de helft van de vrouwen vermijdt ‘s avonds zelfs bepaalde plekken uit voorzorg. 

Wat wordt er in Rotterdam gedaan om dit probleem aan te pakken? Nishaya en Lara spreken met jongerencoach Miranda Maas, Naomi Landman, de initiatiefnemer van het account Catcall of Rotterdam en Sarah Dijkstra. Sarah doet onder andere onderzoek naar waarom mannen dit gedrag vertonen. Waar komt dit gedrag eigenlijk vandaan?

Deze Chicks On Screen-aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door de Chicks And The City workshopreeks in Delfshaven. Vijf weken lang werkten de meiden naar een eigen Chicks On Screen-aflevering toe. De deelnemende meiden zijn: Ilham, Fatima, Fauve, Izzy, Lara, Sophie, Juul, Zaineb, Selenay, Roumaissa, Raouane, Lisa, Hiba, Anabella, Danisha, Savannah en Nishaya. 

Wil je meer leren over seksuele straatintimidatie? De meiden maakten ook een podcast aflevering. Beluister de show hier terug.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

Social media Chicks And The City:

Facebook: @rijnmondchicks, @chicksonscreen

Twitter: @radiochicks
Instagram:@chicksonscreen, @chicksandthecity en @radiochicks

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *