Chicks On Screen slaat alarm voor het klimaat

Chicks On Screen slaat alarm voor het klimaat

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks the City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan op onderzoek uit. In deze nieuwe aflevering verdiepen Cathelijne Wassenaar, Lorainne Berggraaf en Auralinda Manzueta Ramirez zich in het onderwerp klimaatactivisme.

Op 14 maart vond in Rotterdam en in 45 andere steden een klimaatalarm plaats: een stilstaand protest op 1,5 meter afstand. Precies om 15:00 uur ‘s middags sloegen alle aanwezigen alarm. Zij maakten geluid om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Een van de drijvende krachten achter het protest in Rotterdam was klimaatactiviste Marjolein Moeijes. Cathelijne sprak haar in de Vredestuin in Park Pompenburg en tijdens het Klimaatalarm.

In 2019 stond Marjolein (29) op de Duurzame Jonge 100 lijst (DJ100). De DJ100 is een selectie van jonge ondernemers, young professionals en studenten die laten zien dat een duurzame toekomst mogelijk is. Marjolein wil Rotterdam natuur-inclusiever inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een balkon waar planten en bloemen staan die ook goed zijn voor bijen. Daarnaast probeert zij minder te consumeren. Zo zijn alle spullen in haar huis tweedehands en repareert ze haar kleding. 

Cathelijne spreekt Marjolein in de Vredestuin in Park Pompenburg

Kunnen wij als individuen iets doen om klimaatverandering tegen te gaan? In deze nieuwe Chicks On Screen-aflevering gaat reporter Cathelijne Wassenaar op zoek naar het antwoord! 

Wil je meer leren over duurzaamheid? Eerder spraken de meiden van Chicks and the city podcasts met Kitty. Kitty leeft heel erg bewust. Zij maakt haar eigen wasmiddel, shampoo en tandpasta. Ook haar maandverband en tampons maakt Kitty zelf! Beluister de show hier terug.

Ook meedoen?

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

OPEN Rotterdam is te volgen op FacebookTwitterInstagram en YouTube

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *