Documentaire

De Meiden van Chica Radio

Uitgezonden op TV Rijnmond en het Nederlands Filmfestival

kijkers: 1.000.000

nominatie: NL Awards 2011

lengte: 57 minuten

‘Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.’ Dat is wat ze zeggen. Maar de documentaire ‘De Meiden van Chica Radio’ laat zien dat het wel degelijk mogelijk is om een uitzondering op de regel te worden. We zien Selaica (18), Joanne (17) en Eva (22) knokken om het te maken in hun leven. Dat gaat met vallen en opstaan. Want hoe overwin je de strubbelingen van thuis, vriendjes en school zodat je je kan richten op je eigen leven en je eigen dromen?

Het hart van de film en dé plek waar alle verhalen samenkomen, is het succesvolle radioprogramma Chica Radio bij FunX. Natasja is de bedenker en de host van deze wekelijkse show. Samen met de meiden praat ze openhartig over onderwerpen uit hun leven en zij inspireren daarmee een grote groep jonge luisteraars. Gedurende de film wordt duidelijk dat Natasja als geen ander weet hoe belangrijk het is om te vechten voor je eigen idealen.

‘De Meiden van Chica Radio’ is een unieke en eigentijdse documentaire over een stel meiden die met humor en doorzettingsvermogen hun plek in de wereld veroveren. De film, vol muziek en met Rotterdam als grootstedelijk decor, steekt iedereen een hart onder de riem om nooit je dromen uit het oog te verliezen.

 

RegisseurElsbeth van Noppen
RegisseurNatasja Morales
ProducentMarc Thelosen
ProducentMenna Laura Meijer
CameraJefrim Rothuizen
Set GeluidDavid Spaans
GeluidsnabewerkingJeroen Goeijers
EditorAlbert Markus
ProductiebedrijfseriousFilm
ProductiebedrijfMint Film
TV companyRTV Rijnmond