DOE MEE!

MEE DOEN?

Chicks And The City is radio voor en door meiden uit Rijnmond, waarin alles wat meiden aangaat besproken wordt!

Chicks zijn meiden die het hart op de tong dragen.

Chicks die het leuk vinden om een beetje te bluffen, uit te dagen en te geinen. Eigenlijk zijn Chicks gewoon meiden.Deze podcast en live stream wordt wekelijks live opgenomen in Bibliotheek Rotterdam.

Chicks And The City is de plek waar deze meiden hun stem laten horen en hun mening geven over belangrijke en minder belangrijke zaken. Op die manier verbindt Chicks And The City jongeren. Meiden die de vragen die ze hebben hardop durven te stellen. En op zoek gaan naar het antwoord. Soms weten ze het zelf, vaak vragen ze het ook aan anderen. Dat kunnen Super Chicks  zijn die het maatschappelijk gemaakt hebben, maar ook boys en volwassenen worden aan de tand gevoeld. Maar alles komt op tafel. Dat is Chicks And The City!

Voor meiden betekent Chicks And The City een plek waar je zelf  in control bent, waar je gehoord wordt en van je kan laten horen. Het is ook spannend: je maakt een radioshow waar duizenden andere jongeren naar luisteren. Het betekent dat je verantwoordelijkheid deelt met elkaar en zorgt dat er een resultaat staat waar je samen trots op kan zijn. Leren presenteren en het beste uit jezelf halen is onderdeel van het maken van radio. Voor sommige is het dan ook de eerste stap op weg naar een carrière in televisie, film, theater of radio. Of een andere carrière waarin je verbaal of organisatorisch je vrouwtje moet staan en dingen voor elkaar moet boksen. Maar Chicks And The City is vooral heel erg leuk en heel erg van de meiden zelf.  Een chick wordt je niet, dat ben je!

je kunt bij Chicks And The City veel verschillende dingen doen. Je kijkt zelf wat je leuk lijkt om te doen en deelt je eigen planning in.

Wat kun jij doen bij Chicks And The City?

Radio Chicks: presenteren samen met Natasja de show

Regie Chicks: verzorgen van de regie tijdens de show

Beeld/ media chicks: filmen de live stream tijdens de podcast opname en houden de social media bij

Report Chicks: maken samen een reportage in de stad, die te horen is in de show

Redactie chicks: ondersteunen de redactionele werkzaamheden

Promo Chicks: promoten de show tijdens evenementen, festivals en andere leuke chick-activiteiten.

vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur vergaderen we met alle Chicks in de vergaderzaal in Bibliotheek Rotterdam. Daar verzinnen we o.a. de thema’s, denken we na over gasten die we uit willen nodigen en bepalen we de report-locatie. Doordat we met een groep meiden zijn, wisselen de Radio-, Regie- en Report Chicks elkaar af waardoor je om de paar weken aan de beurt bent.

Ben je tussen de 15 en 27 jaar, kom je uit de regio Rijnmond en lijkt je het leuk om vrijwillig aan Chicks And The City mee te werken? Laat het ons weten!

Werk je bij een organisatie die meiden kent? Vraag het gratis promotiepakket aan via natasja@chicksandthecity.nl en informeer de meiden!

Keertje komen kijken? Dat kan! iedere woensdag avond tussen 18:00 en 19:00 nemen we de podcast en live stream op, op de eerste verdieping van de jongerenvloer van Bibliotheek Rotterdam. Kom gerust een keer langs om een kijkje te nemen (laat het ons wel even van te voren weten via info@chicksandthecity.nl ) Tot snel!