Let’s talk about sex: De chicks duiken in de wereld van seksuele voorlichting!

Let’s talk about sex: De chicks duiken in de wereld van seksuele voorlichting!

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks the City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. 

Herinner jij jouw seksuele voorlichting nog? Uit een onderzoek van Ipsos en Rutgers uit 2019 blijkt dat jongeren niet tevreden zijn met de onderwerpen die tijdens de seksuele voorlichting worden behandeld. De focus ligt vaak op het voorkomen van soa’s en niet op relaties. Ook is het erg heteronormatief.  In deze nieuwe aflevering gaat Lisa Knip in gesprek met Nahal Motia Esfahani en Marina Wellink over het project Schaamstreken

Schaamstreken stimuleert jongeren door middel van storytelling en een kaartspel naar hun eigen seksuele ontwikkeling te kijken. Zij zijn zelf aan zet en vormen met elkaar een redactie. Wekelijks neemt een van hen het Instagram-account over en deelt een verhaal over intimiteit en seksualiteit. 

Nahal Motia Esfahani maakte onderdeel uit van de jongerenredactie. Waarom vindt zij het belangrijk om met dit onderwerp bezig te zijn? En kan zij met haar vrienden open over seks praten?

Wil je meer leren over seksuele ontwikkeling? Eerder maakten de meiden een podcast-aflevering over seks, de zoektocht naar je verlangens en het ontdekken van je seksuele grenzen. Beluister de show hier terug.

Ook meedoen?

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

OPEN Rotterdam is te volgen op FacebookTwitterInstagram en YouTube

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *