OVER DE SHOW

foto 2-5Deze podcast is dè Survival & Inspiration Guide voor de moderne, kosmopolitische jonge vrouw en iedereen die zich hierin kan vinden. Een programma gemaakt voor en door meiden. Alles wat de jonge vrouw van nu bezighoudt komt ter sprake. Het luister publiek kan inspirerende, spraakmakende, brutale, vreemde en bijzondere gasten en verhalen uit de regio Rijnmond verwachten, wat live kan worden bijgewoond door het publiek iedere woensdag avond tussen 18:00 en 19:00 in bibliotheek Rotterdam. Wekelijks werken verschillende meiden met diverse achtergronden in hun vrije tijd aan de podcast mee. De grote diversiteit van de meiden zorgt ervoor dat de dames elkaar inspireren, motiveren en van elkaar leren. Leren presenteren, interviewen, onderzoek doen, vergaderen, regie voeren, geluids- en beeld reportages maken en het beste uit jezelf halen: de dames zijn aan zet!

In de podcast worden serieuze en minder serieuze onderwerpen behandeld en afgewisseld met frisse items zoals bijvoorbeeld het item “podverdikkeme”. Chicks And The City nodigt gasten uit als ‘SuperChicks’: een vrouwelijk rolmodel dat voor meiden als inspiratiebron dient. De show is niet verboden voor mannen. In het item ‘Chicks versus Boys’ beantwoorden jonge mannen brutale vragen van de meiden en omgekeerd met doel het andere geslacht ‘beter te begrijpen’. In het item ‘’Vroeger was alles beter’’ zetten we jongeren en ouderen tegenover elkaar met het doel deze 2 partijen van elkaar te laten leren.

De how Chicks And The City heeft verschillende items die maandelijks terugkeren:

  • Open show: waarbij de Chicks zelf een actueel thema kiezen dat zij interessant vinden, luchtig of serieus.
  • Chicks Versus Boys: de Chicks gaan de ‘battle of the sexes’ aan met het andere geslacht: the Boys! Met het doel het andere geslacht beter te begrijpen.
  • SuperChick: te gast is een vrouwelijk rolmodel dat als inspiratiebron dient voor de Chicks.
  • Vroeger was alles beter: de chicks nodigen een oudere dame of heer uit en vragen haar of hem het hemd van het lijf over vroeger en nu.
  • Mini chicks: 2 kleine chicks (6-10 jaar) zijn tijdens de vakantie perioden te gast en stellen (levens) vragen aan de grote chicks (15-25) en omgekeerd. Klein leert van groot en andersom.

Op www.chicksandthecity.nl , ons youtube kanaal en Facebook kanaal kunnen Chicks live online mee- en terugluisteren naar de show, columns lezen en zelf schrijven, foto’s en filmpjes bekijken van chickmomenten en de radiochicks volgen via Twitter (@radiochicks) en Facebook (@rijnmondchicks).

Ook wordt de show iedere week live gestreamd op Facebook en Youtube en kan het publiek de podcast opname live bijwonen iedere woensdag tussen 18:00 en 19:00 in Bibliotheek Rotterdam.

De chicks zijn zelf ook nauw betrokken bij de pr van het radio programma door het intensieve gebruik van social media (facebook, twitter , instagram en de website)

websites: www.chicksandthecity.nl

twitter: @RadioChicks

Facebook: rijnmondchicks

instagram: @chicksandthecitypodcasts

KOM EEN KEERTJE KIJKEN!
Wil jij meiden enthousiasmeren te luisteren naar of mee te doen aan Chicks And The City? kom dan een keertje langs! Iedere woensdag avond tussen 18:00 en 19:00 nemen we de podcast en live stream op, op de eerste verdieping van de jongerenvloer van Bibliotheek Rotterdam. Kom gerust een keer langs om een kijkje te nemen (laat het ons wel even van te voren weten via info@chicksandthecity.nl ) Tot snel!