S05E11 Voel jij je veilig in Rotterdam-Zuid?

S05E11 Voel jij je veilig in Rotterdam-Zuid?

Afgelopen weken hebben onze Chicks alle straten en hoeken van Rotterdam-Zuid afgestruind om zoveel mogelijk jonge meiden te interviewen. Hoe ervaren jonge meiden namelijk de openbare ruimte in dit gedeelte van Rotterdam?

Veiligheidsbeleving

Rotterdam-Zuid komt niet altijd even positief naar voren in de media. Zo bleek zelfs uit een recent onderzoek (2021) van onderzoekers Fischer en Vanderveen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, dat veel jonge vrouwen zich onprettig of zelfs onveilig voelen in de buitenruimte op Rotterdam-Zuid. Het is dus ontzettend belangrijk om erachter te komen wat er moet veranderen om van Rotterdam-Zuid een fijne plek te maken voor jonge meiden, maar hier zijn nog veel meer inzichten voor nodig.

Straatinterviews

In samenwerking met Hogeschool Inholland hebben onze Chicks een aantal vragen opgesteld en straatinterviews afgelegd. Deze interviews zijn namelijk heel belangrijk voor het onderzoek van de Hogeschool en kunnen gebruikt worden om de behoeftes van jonge meiden in kaart te brengen.

Workshop

Lijkt het jou leuk om mee te praten over jouw ervaringen in Rotterdam-Zuid? Eind oktober gaat Inholland workshops organiseren waarbij een aantal meiden mee mogen denken over wat er in de wijk verbeterd moet worden. Na je deelname ontvang je €20!

Hier vind je meer informatie over de workshops!

Podcast

In de podcast bespreken we niet alleen onze inzichten over de interviews, maar zul je ook een aantal quotes te horen krijgen. Ben jij benieuwd wat er uit ons onderzoek gekomen is? De aflevering staat nu online. Houd onze website en Spotify in de gaten voor meer!

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *