CATC Insta Live Talk: Groeten uit Spanje met Ilse Pijpers

CATC Insta Live Talk: Groeten uit Spanje met Ilse Pijpers

Kun je wat extra afleiding gebruiken in deze tijden van corona en social distancing? We’ve got you covered! Iedere dinsdag of donderdag gaan de radiochicks, naast de gebruikelijke podcasts, wekelijks live op onze Instagrampagina @chicksandthecitypodcasts ?

Wat kan je van de video’s verwachten?
Op de dinsdagavond kun je rekenen op een CATC Insta Live Talk. Bij de Insta Live Talks gaan we onder andere in gesprek met gasten die in het verleden al eens bij Chicks and the City te gast zijn geweest. Hoe gaan de verschillende superchicks om met de corona-situatie, wat betekent het voor hun business en wat zijn hun tips voor jou?  En welke mooie initiatieven ontstaan er in deze tijden van nood? Deze vragen en meer zullen we in de talkshows aan verschillende gasten voorleggen. De talkshows worden afgewisseld met creatieve shows. Zo geven de chicks zelf creatieve tips over activiteiten die je binnen kan uitvoeren (want: Stay home people!). Radiochick Rosalie Brouwer gaf onlangs al een live tekenworkshop. Check onze Instagram voor de highlights van deze livesessie 

Deze week: CATC Insta Live Talk met Ilse Pijpers- Groeten uit Spanje
Natasja Morales trapt deze week af met de eerste CATC Insta Live Talk met gast Ilse Pijpers. Ilse woont in Estepona, Spanje. Iedere ochtend tussen 11:00 en 11:30 uur geeft zij live via Facebook een pilates- en/of power yogales. De lessen zijn makkelijk te volgen en zijn voor jong en oud. In een halfuurtje train je jouw buikspieren, bil, armen en benen. De ideale training om je dag mee te starten tijden deze quarantaine!

De coronasituatie in Spanje
Op dit moment is Spanje het Europese land met de meeste coronabesmettingen. Het land telt inmiddels 124.736 infecties. Dit blijkt uit de cijfers van zaterdagavond (4 april)Vanaf 14 maart ging in Spanje de noodtoestand in voor een periode van 15 dagen. Je mag alleen je huis uit om eten en medicijnen te kopen, naar je werk, het ziekenhuis of de bank te gaan. Of om kinderen of ouderen te verzorgen. Ook zijn alle restaurants, cafés, discotheken, musea, bioscopen en een groot deel van de winkels gesloten. Supermarkten, andere levensmiddelenwinkels, apotheken, benzinepompen en banken zijn nog wel open. Verder wordt het autoverkeer en het openbaar vervoer ingeperkt.

Noodtoestand
Om het aantal besmettingen zoveel mogelijk in te perken wil Spanje de noodtoestand nog een keer met 15 dagen verlengen tot 26 april. Tot die datum moet iedereen in principe binnen blijven. Volgens Spaanse media gaat premier Sánchez het parlement officieel om verlenging vragen (bron: delimburger.nl). 

CATC Insta Live Talk
Tijdens de talkshow praten Natasja en Ilse over de coronacrisis in Spanje. Hoe ervaren de Spanjaarden deze crisis? En hoe verschilt volgens Ilse de quarantaine van Spanje met die van Nederland? 

Tune in op onze eerste Instagram Live Talkshow dinsdag 7 april tussen 19:00 en 20:00. 

Wie wil jij bij ons in de Insta-live talks zien?
Ken jij iemand die een tof verhaal heeft waar iedereen van moet weten? Of heb jij zelf iets te delen met het Chicks and the City publiek? Laat het ons weten! Feel free to slide in our DM’s op Instagram ?

Volg ons op Instagram @chicksandtheicytpodcasts en houd ons in de gaten voor de CATC Insta Live Talk sessies

Foto header: M.R. via Unsplash

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *