Chicks And The City schrijft geschiedenis in het Stadsarchief!

Chicks And The City schrijft geschiedenis in het Stadsarchief!

Op vrijdagmiddag 16 juni zijn onze manifesten officieel de archieven van Rotterdam ingegaan. Het Stadsarchief Rotterdam is namelijk twee manifesten rijker. Zowel het Manifest tegen Racisme als het Manifest tegen Grensoverschrijdend gedrag zijn overhandigd aan stadsarchivaris Jantje Steenhuis.

Het archief van Rotterdam

Afgelopen vrijdag is het Stadsarchief niet alleen rijker geworden met onze manifesten, maar zijn onze Chicks ook rijker geworden aan kennis. Voordat we de manifesten mochten overhandigen kregen onze Chicks een rondleiding door het archief. Het archief bewaart en verzamelt namelijk onze lokale geschiedenis en maakt deze toegankelijk en zichtbaar. De Rotterdamse collectie bestaat uit foto’s, prenten, archieven, films, kaarten, boeken, tijdschriften, geluidsopnamen en natuurlijk manifesten.

Rol in de toekomst

Het Stadsarchief bewaart en verzamelt deze informatie, omdat het belangrijk is om het verleden toegankelijk te houden voor de toekomst. Zo kunnen onze Manifesten een belangrijke rol spelen voor het in kaart brengen van de ontwikkelingen op het gebied van racisme en grensoverschrijdend gedrag. Thema’s die heel actueel zijn en in de toekomst nog meer aan bod zullen komen.

Manifesten

Een manifest vereist natuurlijk veel onderzoek, maar bij Chicks And The City kan onderzoek doen ook heel leuk zijn. Zo hebben we in 2021 het event ‘Chicks Against Racism’ georganiseerd. Alle informatie uit dit evenement hebben we gebundeld in het Manifest tegen Racisme dat in 2022 uitkwam. Ditzelfde hebben we gedaan voor het Manifest tegen Grensoverschrijdend Gedrag dat in 2023 is uitgebracht. Dit manifest is wederom het resultaat van alle opgehaalde informatie vanuit ons Chicks Versus Boys XL Edition over grensoverschrijdend gedrag.

Lees hier meer over de manifesten

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *