CHICKS ON SCREEN | Hoe maken we het uitgaan veiliger?

CHICKS ON SCREEN | Hoe maken we het uitgaan veiliger?

Grensoverschrijdend gedrag is een hot topic. De focus ligt nu op veiligheid in de buitenruimte en de werkomgeving. Maar, hoe zit dat in het uitgaansleven? Welke voorzorgsmaatregelen neem jij om je veilig te voelen tijdens het stappen en hoe maken de we nacht veiliger voor iedereen? Chicks Leonida en Loritza zoeken het uit!

“Ik heb wel eens meegemaakt dat een groep jongens bleef vragen van geef je Insta geef je Snap, terwijl wij dat helemaal niet wilde geven. Ja, rot op!” Chicks And The City reporter Leonida deelt haar ervaring over ongewenst gedrag tijdens het uitgaan. Het zijn situaties die voor heel veel meiden, die wel eens op stap gaan, erg herkenbaar zijn. Maar, hoe maken we het uitgaan dan veiliger?

De Veilige Nacht heeft daar wel ideeën over en organiseert een speciale talk in MONO met personen en organisaties uit het nachtleven. Door onder andere events en campagnes wil De Veilige Nacht, opgericht door een groep studenten, het veiligheidsgevoel in het Rotterdamse nachtleven verbeteren. Leonida gaat langs bij deze talk en interviewt het team over de noodzaak en de aanpak.

Ook aanwezig in MONO is Lara, organisator van een ladies-only event in Rotterdam. “Pretty Girls Like Trap Music is eigenlijk een clubnacht voor vrouwen, non binaire mensen en interseks. Eigenlijk voor iedereen behalve mannen haha”. Leonida vindt het wel een goed idee, maar hoe denken andere jonge Rotterdammers daar over? Samen met chick Loritzagaat ze de straat op.

Ook vragen ze welke voorzorgsmaatregelen mensen nemen om zich veilig te voelen tijdens het uitgaan. “Altijd mijn hand op mijn glas en ik hou rekening met wat ik aan trek”, vertelt een jonge meid op de Lijnbaan. Twee andere dames op het Stadhuisplein openbaren ook hun lijst aan maatregelen “We blijven bij elkaar, met elkaar naar de WC, drankjes in de gaten houden. Gewoon de basic dingetjes die elke dame wel doet.”

Meer weten over dit onderwerp? Check hier de podcasts rond ons Chicks Verus Boys event: deel 1, deel 2, deel 3.

Chicks on screen
In de online- en tv-serie Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een onderwerp en gaan op onderzoek uit. Met een open mind en soms een brutale vraag, behandelen de meiden thema’s als abortus, op jezelf wonen, zelfliefde en discriminatie. Kijk hier de eerdere afleveringen van Chicks on Screen.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *