S04E14 Taboes doorbreken? Graag!

S04E14 Taboes doorbreken? Graag!

Het einde van het jaar is in zicht en daarmee sluiten we ook bijna onze podcastreeks van 2022 af. Als er iets is dat de podcasts van Chicks And The City kenmerkt is het wel dat wij onderwerpen aankaarten waar niet altijd even gemakkelijk over gesproken wordt. De zogeheten taboe-onderwerpen.

Volgende de Dikke Van Dale: ta·boe (het/de; o en m; meervoud: taboes) 1 iets dat niet gedaan of gezegd mag worden.

Taboe-onderwerpen gaan vaak gepaard met schaamte en angst. Denk maar aan het onderwerp de toeslagenaffaire dat wij met moeder Ninny en dochter Celine bespraken in onze podcast. Veel mensen die de dupe waren van de toeslagenaffaire durfden dit niet te vertellen uit schaamte. Maar juist door erover te praten kun je hulp krijgen.

Schaamte komt ook terug in het thema Exposen, waarover we een podcast maakten met Sarah Achabar.

Ook cultuur speelt vaak een rol bij taboes. In sommige culturen wordt er bijvoorbeeld makkelijker over seks gepraat dan in andere culturen. Cultuurverschillen zijn op zichzelf al een taboe onderwerp, hier maakten we ook een podcast over met de Turkse Alparslan en Nederlandse Maud.

De podcast
In de laatste podcast van 2022 duiken we dieper in de achtergrond van taboes. Waarom zijn bepaalde onderwerpen taboe? En waar komt dit vandaan? We bespreken dit met studenten Maartje en Jonie.

Jonie, Lotte & MaartjeMaartje, Jonie en Lotte (deze laatste zal niet bij de podcast aanwezig zijn), studeren aan de Hogeschool Inholland en werken momenteel aan een magazine genaamd TABOEK. In dit magazine bespreken zij verschillende taboe-onderwerpen die jonge vrouwen aangaan. Ze interviewden verschillende vrouwen, zoals Emma die op haar 19e geheel onverwachts zwanger werd, Anna die vanaf haar 14e kampt met eetproblemen wat uitmondde tot anorexia en Daphne die haar suicidale gedachtes probeert te overwinnen.

De podcast over taboeonderwerpen verschijnt op 16 december op onze website en de bekende podcastplatformen zoals Spotify.

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *