OPEN Rotterdam op bezoek bij Chicks and the City

OPEN Rotterdam op bezoek bij Chicks and the City

Vorige maand mocht Natasja Morales de Bep Slechte Prijs in ontvangst nemen van Zonta Club Rotterdam uit handen van onze burgermoeder Khaddouj Erahoutan Aboutaleb voor haar inzet voor de jonge vrouwen van Rotterdam. “Onwijs vereerd. Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: ‘Wauw, dat is echt gaaf’ ”, zegt Natasja in een video item van OPEN Rotterdam. Vlogger Anne Gozoglu bezocht onze show van woensdag 13 november en maakte een korte item over Natasja, de meiden en het project! 

In de video vertelt Natasja wat haar inspireert en motiveert om jonge meiden te helpen:

“Ik heb dit project 15 jaar geleden opgezet en bedacht. Destijds was ik werkzaam als jongerenwerker, maar dan voor meiden. Ik merkte dat er niet zoveel voor jonge meiden te doen was. Het hele project is ook ingericht voor dat soort meiden. Dus dat je echt een plek kunt hebben waar je gehoord kunt worden, gezien kunt worden, je stem kunt laten horen en laten doen gelden.”

Kweekvijver van talent 

In de loop der jaren is Chicks and the City uitgegroeid tot een kweekvijver van talent. Voor veel jonge meiden was (en is) de show een eerste kennismaking met de mediawereld. Hier bij Chicks and the City werkten ze onder andere voor het eerst aan hun presentatievaardigheden. Velen van hen timmeren nu flink aan de weg en ontpoppen zich als echte ‘carrièrechicks’. Denk bijvoorbeeld aan model en danseres Ashley Zaat en actrice en theatermaker Joy Delima

Maar ook Tizi, een van de dames die bij ons te gast was in de show van woensdag 13 november, heeft vroeger meegewerkt aan Chicks and the City. Tizi is een echte oldshool-chick! Zij maakt onderdeel uit van de eerste lichting meiden die meededen aan de show en het project. Destijds nog onder de naam Chica Radio. Nu is Tizi een van de bedenkers van het concept Daten op Donderdag. Met dit platform wil zij samen met goede vriendin en medebedenker Roos het slow-daten op de hipste plekken van Rotterdam op de kaart zetten en real-life ontmoetingen tussen gelijkgestemde individuen stimuleren. 

Fun fact! OPEN Rotterdam vlogger Anne Gozoglu is ook een oud-deelnemer van de show. De show van woensdag 13 november was voor Chicks and the City-mama Natasja Morales dus ook een leuke mini reünie met twee voormalige Chicks-deelnemers.

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *