28 september: Heilige Boontjes Koffie

28 september: Heilige Boontjes Koffie

Zaterdag 10 september opende Heilige Boontjes haar deuren in het voormalige politiebureau aan het Eendrachtsplein. Het is alweer de tweede locatie van koffiezaak Heilige Boontjes. De andere zaak vind je aan het Burgemeester Meineszplein in Rotterdam-West. 

Marco den Dunnen, jeugdcoördinator bij de politie, en Rodney van den Hengel, jongerenwerker en sociaal makelaar zetten zich in om een groep jongeren van 17-27 jaar weer op het rechte pad te krijgen. De jongeren werken zich via Heilige Boontjes een weg terug naar de arbeidsmarkt en zetten zich in voor het beste bakkie pleur van Rotterdam. De naam Heilige Rotterdamse Boontjes is natuurlijk bedoeld als knipoog naar het turbulente verleden van de jongeren.

De begeleiding van de jongeren wordt gefinancierd door Werk en Inkomen van de gemeente Rotterdam. Alles wat de koffie in de zaak zelf opbrengt, wordt teruggepompt in de doelgroep. De jongeren beginnen bij C, waarin hen onder andere de basis van Engels, Nederlands en rekenen bijgebracht wordt. Wanneer ze bij A aankomen kan de één zich barista noemen, de ander onderhoudt de apparatuur of beheert de financiën. Het is de bedoeling dat de jongeren uiteindelijk weer terugkeren naar de arbeidsmarkt.

 

Robin is een van de jongeren die bij Heilige Boontjes een kans kreeg, hierdoor kreeg hij uiteindelijk zijn leven weer op orde.

 

Altijd gebrand op een goed gevoel
De groene koffiebonen die Heilige Rotterdamse Boontjes gebruikt voor haar koffie behoren tot de speciality coffee. Dit is koffie van de Arabica plant die een score behaalt tussen de 80 en 100% op een coffee cupping; een test om te bepalen hoe goed de koffie is. Naast hoogwaardig is deze koffie eerlijk. Heilige Rotterdamse Boontjes koopt louter in bij koffiehandelaren die bijdragen aan een beter leven voor de koffieboer en de natuur. De koffie die Heilige Rotterdamse Boontjes gebruikt is één koffiesoort van één boerderij. Dit heet Single origine koffie. In het Rotterdamse worden deze groene koffiebonen met zorg geselecteerd en gebrand door onze koffiebranders.
Maar er is meer aan Heilige Rotterdamse Boontjes dan een verse, eerlijke en duurzame koffie; namelijk een eigen keurmerk: de Verbonden Rotterdammer. Wil jij een Verbonden Rotterdammer worden? Het enige wat je hoeft te doen is de Heilige Boontjes koffie drinken.

Wil je vaker van de koffie genieten?  Verbind je aan Rotterdam en neem een koffieabonnement. Hierbij krijg je iedere twee weken een zak van 250 gram Heilige Rotterdamse Boontjes in je brievenbus.

Woensdag 28 september waren de Heilige Boontjes te gast bij Chicks And The City.Ben je benieuwd wat ze precies te vertellen hadden? Luister de show dan hier terug!

 

 

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *