CHICKS ON SCREEN zoekt ENTHOUSIASTE ALLROUND MEDIAMAKER

CHICKS ON SCREEN zoekt ENTHOUSIASTE ALLROUND MEDIAMAKER

REGIO: ROTTERDAM / RIJNMOND

Wat is CHICKS ON SCREEN?
Chicks On Screen (COS) is een tv- en webserie die te zien is op OPEN Rotterdam: op TV én het YouTube-kanaal. Als mediamaker (redactie, productie, regie & montage) maak je video’s (MoJo) van ongeveer 8 minuten per aflevering. Dat doe je niet alleen, maar samen met meiden in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, die zich vrijwillig hebben opgegeven voor COS. Je laat deze meiden waar mogelijk zelf meedenken/meekijken/meedoen met jouw werkzaamheden en helpt zo hun talent te ontwikkelen. Het begeleiden en coachen van een jonge groep enthousiaste meiden/makers is voor het slagen van het project even belangrijk (zo niet belangrijker) als je skills als mediamaker.

Zo lang de deadline maar gehaald wordt natuurlijk (you know the deal).

Onderdeel van Chick And The City
Chicks on Screen is een van de media participatie-projecten van CHICKS AND THE CITY (CATC). Naast de tv- en webserie, maken de meiden van Chick And The City o.a. ook podcasts en organiseren multimediale events. Het uitgangspunt blijft ongeacht het medium altijd hetzelfde: in een grootstedelijke context ontwikkelen de meiden van CATC hun talent in mediaprojecten door elkaar te supporten, waardoor een community ontstaat die een verschil maakt voor de toekomst van meiden (individueel en als groep).

Je bent kortom naast mediamaker ook onderdeel van een beweging, je bijdrage als mediamaker heeft een blijvende impact. We weten het uit (18 jaar!) ervaring: CATC werkt!

Oké, wat ga je doen als mediamaker bij Chicks on Screen?
Als redacteur bereid je een item inhoudelijk voor (met de deelnemende meiden van COS). Hun input is leading in het bepalen van de onderwerpen van een serie. Met een mix van luchtige en serieuzere onderwerpen; van lifestyle tot sociaal-maatschappelijke thema’s.

Je maakt afspraken rond de 4 w’s: wat (is het onderwerp), waar (wordt het opgenomen), wanneer (datum) en met wie (geïnterviewde/onderwerp). Als producer maak je zelf callsheets en doe je aan (eenvoudig) budgetbeheer. Je doet de regie van de items, filmt zelf een deel van de reportage (de Chicks nemen ook een gedeelte voor hun rekening). Het geschoten materiaal monteer je zelf (opm.: mogelijkheid komst externe editor wordt nog onderzocht). Je kan werken met mobiele journalistiek (MoJo) en kunt overweg met een greenscreen (of je leert dat jezelf graag en snel aan).

Je werkt samen met de eindredacteur die eindverantwoordelijk is en bewaker van het format. Ze is de eerste contactpersoon met OPEN en kan t.b.v. COS haar netwerk inzetten (o.a. voor de werving van nieuwe meiden). De eindredacteur is altijd bereikbaar voor advies. Een planning wordt door jou en de eindredacteur samen opgesteld waarbij jullie vaste overlegmomenten inplannen.

Bovenstaande zijn de werkzaamheden die je van een allround mediamaker mag verwachten. Als je onderstaande ook hebt, worden we helemaal superblij!

Herken je jezelf hierin?
-Je bent creatief met taal en hebt een neusje voor actuele thema’s
-Je hebt een brede interesse
-Je bent een teamplayer
-Je leert snel en hebt een analytisch vermogen
-Je signaleert problemen en ziet oplossingen
-Je bent daadkrachtig en een hands-on type
-Je hebt een flexibele houding en geen 9 to 5 mentaliteit
-Je bent (heel) goed met social media
-Je weet wat er speelt in de stad (Rotterdam)
-Je hebt een breed inzetbaar netwerk (in Rotterdam)

We vragen nogal wat, dus het is tijd voor:

Wat bieden wij jou?
-Een marktconforme vergoeding (via factuur of verloningsbedrijf)
-Een super enthousiast team
-Meewerken aan een bijzonder mediaproject waarin meidenparticipatie de rode draad is
-Het vergroten van je netwerk
-0,4 – 0,5 fte (16-20 uur per week)
-Je uren zijn vrij in te vullen samen met de groep meiden waarmee je werkt, binnen de deadlines van de uitzenddata. In het voorjaar van 2022 staat de eerstvolgende reeks afleveringen gepland (tevens de productieperiode) en in het najaar een tweede reeks (onder voorbehoud).

De voorkeur gaat, bij gelijke geschiktheid, uit naar een vrouw uit de regio Rotterdam.

Ben je enthousiast?
Stuur dan snel jouw motivatie en cv per e-mail naar Chicks and the City t.a.v. van Donatèlla van Gijzen, donatella@chicksandthecity.nl. Op dit mailadres kun je ook voor aanvullende vragen terecht.

We hopen van je te horen!

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *