S01E30 Transvrouw Naomi

S01E30 Transvrouw Naomi

De live uitzending van 25 september stond in het teken van Rotterdam Pride.

Radiochicks Suzanne Bruseker en Amber Brabander gingen in gesprek met Naomi, een 32-jarige transvrouw die onlangs ‘uit de kast’ kwam. Naomi is een van de ambassadeurs van Rotterdam Pride. Ze wil graag bijdragen aan het empowerment van het individu, en niet per se het creëren van nieuwe normen.  De Pride-beweging gaat ervan uit dat alle eigenschappen van mensen iets is om trots op te zijn, (of dat nu gaat om genderidentiteit, seksualiteit, lichaamsvorm, haarkleur, hobbies, voorkeuren, etc.)

Foto credits: Esther Erkelens


Gespecialiseerde hulpverlening
Ook Leroy Vaarnold van Transsupport schoof aan. Als maatschappelijk werker biedt hij hulp in de vorm van individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. Hoe is het om de stap te maken om van geslacht te veranderen? Hoe ga je om met reacties uit je omgeving? Op deze en andere vragen krijg je antwoord.

Wist je trouwens dat de wachtlijst momenteel 1,5jaar is voor het geslachtsveranderingstraject?

De podcast
Vanwege de Pride week werd deze show live uitgezonden beneden in de hal bij de bibliotheek. Door middel van silent disco headsets die ter plekke werden uitgedeeld kon het publiek meeluisteren met de show meeluisteren!

Kijk voor meer activiteiten rondom de prideweek op https://rotterdam-pride.com/programma/

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *